Krištianu Ronaldu atzīts par pasaulē labāko futbolistu (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par pasaulē labāko futbolistu pirmdien tika atzīts Spānijas granda Madrides «Real» portugāļu uzbrucējs Krištianu Ronaldu, un viņam tika pasniegta «Ballon d'Or» trofeja jeb «Zelta bumba».

(Papildināts viss teksts.)

Šobrīd 28 gadus vecajam Ronaldu šī ir otrā «Zelta bumbas» trofeja karjerā. Pirmo viņam izdevās iegūt 2008.gadā, kad viņš vēl pārstāvēja Anglijas komandu Mančestras «United».

«Vispirms es vēlos pateikties saviem komandas biedriem izlasē un klubā. Bez viņu pūliņiem šo balvu es nebūtu saņēmis,» sacīja Ronaldu. «Esmu ļoti laimīgs, pie šīs trofejas tikt ir ļoti grūti. Vēlos pateikties pilnīgi visiem, kuri ir ar mani arī privātajā dzīvē, - sievai, dēlam. Šis ir ļoti emocionāls brīdis.»

Līdz ar to Ronaldu cīņā par balvu apsteidzis tādus futbolistus kā argentīniešu uzbrucēju Lionelu Mesi no Spānijas komandas «Barcelona» un Vācijas kluba Minhenes «Bayern» pussargu Franku Riberī no Francijas.

Pirms tam četrus gadus pēc kārtas par pasaules labāko futbolistu tika atzīts Mesi.

Iepriekš tieši šie trīs futbolisti cīnījās arī par 2012./13. gada sezonas Eiropas labākā futbolista balvu, ko noslēgumā ieguva Riberī.

Tikmēr par labāko futbolisti pasaulē nosaukta Vācijas izlases vārtsardze Nadīne Angerere, pie šāda goda tiekot pirmo reizi karjerā.

Angerere pērn kopā ar Vācijas valstsvienību kļuva par Eiropas čempioni, bet septembrī viņa tika atzīta par Eiropas gada labāko futbolisti.

«Ballon d'Or» trofejas jeb «Zelta bumbas» ieguvējs tiek noteikts, saskaitot žurnālistu, spēlētāju un treneru balsis.

Savukārt par gada labāko treneri tika nosaukts «Bayern» vadītājs Jups Heinkess, kurš iepriekšējā sezonā palīdzēja Vācijas grandam triumfēt valsts čempionātā, kausa izcīņā un UEFA Čempionu līgā, kas Vācijā ir vēl nebijis sasniegums. Heinkess cīņā par balvu apsteidza leģendāro Mančestras «United» bijušo treneri Aleksu Fergusonu un Jirgenu Klopu no Vācijas komandas Dortmundes «Borussia».

Tikmēr par labāko sieviešu treneri tika nosaukta Silvija Neide, kura vada Vācijas sieviešu izlasi, bet balvu par gada skaistākajiem vārtiem saņēma Zviedrijas izlases uzbrucējs Zlatans Ibrahimovičs, kurš zīmīgo vārtu guvumu iespēja novembrī pret Angliju.

Tāpat pie «Zelta bumbas» tika leģendārais brazīliešu uzbrucējs Pele, kuram tā tika pasniegta, godinot viņa iedvesmas pilno ietekmi uz futbolu.

Savukārt godīgas spēles balvu izpelnījās Afganistāna.

Tikmēr gada simboliskajā izlasē iekļauti četri «Barcelona», trīs «Bayern» un pa diviem «Real» un Francijas čempionu Parīzes «Saint-Germain» (PSG) futbolistiem.

Par simboliskās izlases vārtsargu izvēlēts Manuels Noiers («Bayern»), savukārt četri aizsargi ir Daniels Alvešs («Barcelona»), Filips Lāms («Bayern»), Tjagu Silva (PSG), Serhio Ramoss («Real»). Tikmēr trīs pussargi ir Ksavi Ernandess, Andress Injesta (abi - «Barcelona»), Franks Riberī («Bayern»), bet uzbrucēji - Krištianu Ronaldu («Real»), Zlatans Ibrahimovičs (PG) un Lionels Mesi («Barcelona»).

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu