Ar Šlesera uzvaru finišē cits Dakāras rallijreids (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kamēr Dienvidamerikas kontinentā joprojām turpinās Dakāras rallijreids, Āfrikā nupat finišējis rallijreids Āfrika, kas norisinās vēsturisko Parīzes-Dakāras sacensību maršrutā un noslēdzas Senegālas galvaspilsētā.

Automobiļu klasē vismazāk laika finiša sasniegšanai Dakārā vajadzējis pieredzējušajam franču autosportistam Žanam Luī Šleseram. Ar bagijiem braukt radušais sportists līdz ar to izcīnīja jau sesto uzvaru pēc kārtas.

65 gadus vecā francūža stūrmanis šoreiz bija Tjerī Manjaldi, kurš savulaik smagajos tuksneša pārbaudījumos pats devās pilota lomā, vēsta Motor.ru.

Attēls no Africa-Eco-Race vietnes sociālajā tīklā Facebook
Attēls no Africa-Eco-Race vietnes sociālajā tīklā Facebook Foto: Publicitātes foto

Pēc finiša Šlesers paziņoja, ka šis bija viņa pēdējais rallijs-maratons un 2015.gadā viņš nestartēs. Uzvaru sacensībās Šlesers veltīja septiņkārtējam F-1 pasaules čempionam Mihaēlam Šūmaheram, kurš pērnā gada nogalē Francijas Alpu slēpošanas kūrortā piedzīvoja kritienu un guva smagu galvas traumu.

Var atzīmēt, ka Šlesers pieredzi lika lietā jau pašā sacensību sākumā. Francūzis jau distances sākumā izvirzījās vadībā un no izcīnītajām pozīcijām neatkāpās ne mirkli līdz pat finišam. Otro vietu ar vairāk nekā pusotras stundas deficītu izcīnīja beļģis Žaks Lumāns (Beļģija), bet trešais palika Stefans Henrards (Beļģija).

Motociklistu ieskaitē uzvaru izcīnīja Mišels Pizano (Francija) ar Honda, bet bez viņa pirmajā trijniekā vēl iekļuva divi KTM braucēji – Dominiks Robēns (Francija) un Joriss van Daiks (Beļģija). Pagalam neveiksmīgas sacensības izrādījās austrietim Robertam Toirecbaheram. Šis sportists izcīnīja visvairāk uzvaru ātrumposmos, taču kopvērtējumā ierindojās vien astotajā vietā, jo 4. ātrumposmā līderim zaudēja veselas astoņas stundas.

Attēls no Africa-Eco-Race vietnes sociālajā tīklā Facebook
Attēls no Africa-Eco-Race vietnes sociālajā tīklā Facebook Foto: Publicitātes foto

Āfrikas rallijreidā kravas auto ieskaitē startēja piecas ekipāžas. No tām meistarīgākā bija Tomaša Tomečeka (Čehija) komanda ar Tatra markas automobili. Otro un trešo vietu ar nieka 13 minūšu starpību izcīnīja Miklošs Kovačs (MAN, Ungārija) un Elizabete Žacinto (Scania, Portugāle).

Šogad Āfrikas rallijreida dalībniekiem kopumā bija jāveic 5497 kilometri, no kuriem 2992 – ar laika uzskaiti. Sacensības startēja Sansiprienā, Francijā un finišēja Senegālas galvaspilsētā Dakārā.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu