Zaķis: Mums jāsāk vairāk uzvarēt LBL

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

«VEF Rīga» basketbolisti trešdien aizvadītā «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mača izskaņā pret valsts čempioniem «Ventspili» aizsardzībā nenospēlēja kā komanda, kas arī ir viens no zaudējuma iemesliem, aģentūrai LETA sacīja rīdzinieku spēlētājs Ronalds Zaķis.

Trešdien pēdējo gadu pašmāju vadošo komandu duelī «Ventspils» komanda Bauskā ar 90:85 pieveica «VEF Rīga» vienību.

«Mača izskaņā neizdevās realizēt pāris metienu, kad bijām iedzinējos ar diviem punktiem, bet «Ventspils» ātri iemeta tālmetienu un panāca jau piecu punktu pārsvaru. Tāpat viņiem izdevās vairāki ātrie uzbrukumi, kas Ventspils komandai patīk. Domāju, tāpēc arī mača izskaņā zaudējām,» uzsvēra Zaķis.

Par šā mača rezultatīvāko basketbolistu ar 38 punktiem kļuva «VEF Rīga» amerikāņu leģionārs Džeralds Robinsons. «Viņš spēli ņem uz sevi, jo ir pārliecināts un zina, ko dara. Robinsons izdarīja savu darbu, taču kā komanda dueļa izskaņā aizsardzībā nenospēlējām veiksmīgi.»

Iepriekšējās sezonas Zaķis aizvadīja tieši «Ventspils» komandā, taču pirms šīs sezonas kopā ar vēl vienu bijušo ventspilnieku Jāni Timmu nolēma pievienoties «VEF Rīga» vienībai.

«Bija patīkami aizvadīt maču pret «Ventspili» - satikt draugus un uzspēlēt pret komandu, ko zinu. Vēl joprojām viņi spēlē to pašu basketbolu, trenerim Štelmaheram ir uzstādījumi spēlēt agresīvi visās pozīcijās. Tagad komandai ir pievienojies arī Kristaps Janičenoks - līdz ar to viņiem uzbrukumā groza apakša kļuvusi brīvāka,» uzskata Zaķis.

Valsts vicečempioni «VEF Rīga» arī šosezon LBL mājas spēles neaizvada Rīgā, bet gan valsts reģionos, tāpēc trešdienas duelis pret «Ventspili» notika Bauskā. Zīmīgi, ka Bauska ir Rīgas kluba galvenā trenera Nikolaja Mazura dzimtā pilsēta.

«Ja būtu uzvarējuši, teiktu, ka aizvadīt maču Bauskā bija laba izvēle. Tomēr jebkurā gadījumā skatītāji bija sanākuši, daudz arī jauniešu. Zāle bija pilna, un tādā ir patīkami spēlēt. Liels paldies Bauskai par to,» sacīja Zaķis. «Mums vajadzētu sākt vairāk uzvarēt LBL turnīrā, jo ir izveidojusies slikta situācija.»

Pēc uzvaras pār «VEF Rīga» komandu «Ventspilij» ir izdevies ar desmit uzvarām 11 spēlēs nostiprināties LBL kopvērtējuma vadībā, kamēr rīdzinieki ar četriem panākumiem sešos mačos ir ceturtie.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu