Latvijas biatlonisti apsteidz vien trīs konkurentus PK stafetē (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas vīriešu komanda ceturtdien Vācijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas piektā posma biatlonā 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās palika 20.vietā, kaut pēc pirmā etapa vēl atradās līderpozīcijā.

Latvijai pirmo posmu atkal lieliski veica Andrejs Rastorgujevs, kurš jau otrajās stafetes sacensībās pēc kārtas otro šaušanu sasniedza līderpozīcijā, turklāt to noturēja līdz pat dalībnieku maiņai, kurā bija ieguvis gandrīz desmit sekunžu pārsvaru.

Kā otrais trasē devās Edgars Piksons, kurš pēc savas pirmās šaušanas vēl atradās ceturtajā vietā, tomēr krita arvien zemāk un stafetes maiņu veica vien 16.pozīcijā. Trešais startēja Aleksandrs Patrijuks, kurš pirmajā šaušanā garām raidīja septiņus šāvienus, veicot trīs soda apļus un atkrītot uz priekšpēdējo, 23.vietu, bet stafetes maiņu viņš veica 22.pozīcijā.

Savukārt kā ceturtais trasē devās Rolands Pužulis, kurš pirmajā šaušanā izmantoja trīs rezerves patronas, bet otrajā ar vienu rezerves patronu apsteidza uzreiz divas komandas, bet tika apsteigts par apli un noņemts no trases. Latvija spēja apsteigt Lielbritāniju, Dienvidkoreju un Serbiju, bet Baltkrievija izstājās.

Kopā astoņās šaušanās Latvijas sportisti veica trīs soda apļus un izmantoja 15 rezerves patronas.

Par uzvaru sacensībās aizraujoši cīnījās Krievijas, Austrijas un Vācijas komandas. Finiša spurtā ceturto etapu veikušais austrietis Daniels Landentingers par 0,1 sekundi apsteidza vācieti Simonu Šempu, bet trešā palika Krievija.

Trešdien uzvaru sieviešu stafetē pēc divu gadu pārtraukuma izcīnīja Krievijas sportistes. Latvijas komanda šajās sacensībās nepiedalījās.

Posms turpināsies piektdien un sestdien, kad attiecīgi dāmas un vīri aizvadīs individuālās distances, bet pēc tām svētdien notiks iedzīšana.

Līdz Soču ziemas olimpiskajām spēlēm notiks seši Pasaules kausa izcīņas posmi, bet pēc tam norisināsies vēl trīs.

Iepriekšējā posmā Vācijas pilsētā Oberhofā teicami startēja Latvijas izlases līderis Rastorgujevs. Viņš izcīnīja 28.vietu sprintā, vēlāk sasniedza labāko rezultātu starp visiem konkurentiem iedzīšanā un kopvērtējumā spēja pakāpties uz ceturto pozīciju, atkārtojot karjeras labāko rezultātu, bet otrajā masu startā karjerā ieņēma 14.vietu.

Rastorgujevs būs vienīgais Latvijas pārstāvis Soču ziemas olimpisko spēļu vīriešu biatlona sacensībās, bet sieviešu konkurencē Latviju pārstāvēs Žanna Juškāne, kura cīņā par vienīgo ceļazīmi pārspēja Baibu Bendiku. Dalībai olimpiskajās spēlēs rīkotāji dalīs arī īpašos ielūgumus jeb «wild card», tomēr Latvijai praktiski nav cerību kādu no tiem iegūt. Pirms sezonas uz to varēja pretendēt Piksons, tomēr viņa rezultāti Pasaules kausa sacensībās nav bijuši pietiekami labi.

Pagājušo Pasaules kausa sezonu Rastorgujevs sāka negaidīti veiksmīgi un bija starp ātrākajiem slēpotājiem visu sportistu vidū, tomēr gadu mijā viņu vairakkārt piemeklēja veselības problēmas un Latvijas sportists nepaspēja atgūties līdz pasaules čempionātam, kurā ar augstiem rezultātiem neizcēlās.

Pērnās Pasaules kausa sezonas noslēgumā Rastorgujevs ierindojās 36.vietā, bet sezonas izskaņā notikušajā Soču posmā Latvijas biatlonists pat izcīnīja ceturto vietu.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu