«Valmiera» pārtrauc «Jūrmala»/«Fēnikss» basketbolistu 12 uzvaru sēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Priedītis

«Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārajā čempionātā iespaidīgo 12 uzvaru sēriju sestdien pārtrauca «Jūrmala»'/«Fēnikss» komanda, kas izbraukumā ar 65:78 zaudēja «Valmierai».

Mača gaitā «Valmiera» spēja nosargāt tās ievadā iekrāto pārsvaru, kas tika panākts ar ļoti apņēmīgu cīņu. Pirmajā ceturtdaļā viesi tika pie deviņu punktu handikapa, otrajā ceturtdaļā to palielināja vēl par punktu, bet puslaika turpinājumā jūrmalnieki pietuvojās līdz trīs punktu atstatumam.

Trešajā ceturtdaļā laukuma saimnieki regulāri spēja pretiniekiem pietuvoties, tomēr «Valmiera» allaž atjaunoja savas pozīcijas un noslēdzošo ceturtdaļu sagaidīja ar deviņu punktu pārsvaru. Tajā viesu uzvara netika nopietni apdraudēta.

LBL turnīrā savu iepriekšējo neveiksmi jūrmalnieki cieta 11.oktobrī, turklāt viņi šosezon jau divreiz bija uzvarējuši arī «Valmieru». Pēc šī zaudējuma «Jūrmala»'/«Fēnikss» no kopvērtējuma otrās vietas atkāpās uz ceturto pozīciju.

Kā ziņots, pagājušās sezonas medaļnieku duelī sestdien valsts čempioni «Ventspils» izbraukumā ar rezultātu 86:76 (25:20, 30:19, 19:23, 12:14) uzvarēja Latvijas trešo spēcīgāko komandu «Jēkabpili».

Pārsvaru, kas vēlāk izrādījās izšķirošs, viesi iekrāja otrajā ceturtdaļā, kad pakāpeniski tika pie 16 punktu handikapa. Otrajā ceturtdaļā «Ventspils» pārsvars svārstījās robežās no deviņiem līdz 18 punktiem, bet noslēdzošajās desmit minūtēs viesi turpināja pārliecinoši kontrolēt cīņas gaitu, atvairot visus «Jēkabpils» centienus atspēlēties.

Akselis Vairogs ventspilnieku labā guva 17 punktus, pie 13 punktiem tika Kristaps Janičenoks, bet grieķu saspēles vadītājs Niks Giks savā debijas mačā guva trīs punktus.

Tikmēr jēkabpiliešu labā Andrejs Šeļakovs guva 19 punktus, bet Pāvels Veselovs izcēlās ar 12 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

Pirmajā aplī savstarpējā mačā «Ventspils» tika pie panākuma ar 91:68.

Citviet sestdien «Liepāja»/«Triobet» komanda savā laukumā ar 84:77 (24:19, 17:13, 25:20, 18:25) uzvarēja šīs sezonas pastarīti «Saldus», pakāpjoties uz kopvērtējuma otro vietu.

Noslēdzošajā minūtē viesi spēja panākt četru punktu atstatumu, tomēr atlikušajā laikā par pārsteigumu parūpēties nespēja un piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Lauris Blaus uzvarētāju sastāvā izcēlās ar 16 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, bet 15 punktus iekrāja Mareks Jurevičus. Tikmēr «Saldus» komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 18 punktiem bija amerikāņu aizsargs Prestons Medlins.

Šī abām komandām bija jau trešā savstarpējā spēle šosezon. Abās iepriekšējās liepājnieki izcīnīja panākumus ar vismaz 20 punktu pārsvaru.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione «Ventspils», kurai ir deviņas uzvaras desmit spēlēs, bet tai ar 14 panākumiem 17 mačos seko «Liepāja»/«Triobet». Vicečempione «VEF Rīga» ar četriem panākumiem piecās cīņās atrodas trešajā pozīcijā, «Jūrmala»/«Fēnikss» ar 13 uzvarām 17 cīņās tagad ir ceturtā, «Jēkabpils» basketbolisti ar desmit panākumiem 19 cīņās ir piektie, bet pirmo sešinieku ar astoņām uzvarām 17 spēlēs noslēdz pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošā «Barons»/LDz.

«Jelgava» ar septiņām uzvarām 17 mačos atrodama septītajā vietā, apsteidzot «Valmieru», kuras rēķinā ir seši panākumi 18 cīņās. Tikmēr «Latvijas Universitātes» un «Saldus» rēķinā ir attiecīgi četras un divas uzvaras.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu