Skudra atcērt žurnālistam: Esmu dzimis PSRS, uzaudzis Padomju Savienībā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Ņižņijnovgordas «Torpedo» galvenais treneris Pēteris Skudra neuzskata sevi par treneri leģionāru Krievijā, norādot, ka viņš ir piedzimis Padomju Savienībā un uzaudzis tā laika hokejā, vēsta Krievijas medijs sports.ru.

Pēc ceturtdien aizvadītās spēles, kurā «Torpedo» ar 0:1 zaudēja Maskavas CSKA, piedzīvojot piekto zaudējumu pēc kārtas, Skudram preses konferencē tika uzdots jautājums, vai viņš kā treneris leģionārs negaida atkāpšanos no amata. Jautājumu Skudram uzdeva Krievijas izlases preses atašejs Igors Larins, kurš latvieti nosauca par leģionāru.

Skudra atbildēja, ka neuzskata sevi par leģionāru. «[Treneris] leģionārs nerunā krieviski, bet es esmu izaudzis Padomju Savienībā, mūsu hokejā, spēlēju izlasē. Mani sauc par leģionāru. Tad jau sanāk, ka arī Krievijas izlasē treneru štābs praktiski pilnā sastāvā ir izveidots no ārzemniekiem,» ar sarkasmu atbildēja Skudra.

Larins uz to norādīja, ka izlasē treneru štābs ir dzimis Čeļabinskā, kur uzauga Oļegs Znaroks, bet Skudra uzreiz atcirta, ka viņš ir dzimis PSRS. Skudra 1990./1991. gada sezonā spēlēja PSRS jauniešu (U-18) izlasē Eiropas čempionātā.

Znaroks ir dzimis Krievijā, taču viņam ir Vācijas pilsonība, kuru viņš savulaik ieguva atsakoties no par īpašiem nopelniem piešķirtās Latvijas pilsonības. Viens no Krievijas izlases treneriem ir arī Harijs Vītoliņš.

Skudra hokejista karjeru noslēdza pārstāvot Krievijas klubus. Pirms tam viņš spēlēja Ziemeļamerikā. Latvijas izlasē viņš pēdējo spēli aizvadīja 1997. gadā, bet pēc tam uz valstsvienību vairs nerāvās, jo bija apvainojies gan uz tā brīža izlases vadību, gan uz Latvijas masu medijiem.

Ņižņijnovgorodas klubs ar 62 punktiem 46 spēlēs ieņem 8. vietu turnīra tabulā, bet uzreiz aiz viņiem ar 60 punktiem 47 spēlēs ir Rīgas «Dinamo», kas turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Svētdien abas komandas tiksies viena ar otru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu