Rastogujevs izcīna 14.vietu Pasaules kausa posma masu startā (19)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma 15 kilometru masu startā Vācijas pilsētā Oberhofā svētdien izcīnīja augsto 14.vietu.

Rastogujevs četrās šautuvēs pieļāva četras kļūdas, turklāt visas, šaujot stāvus, kas neļāva pakāpties augstāk, jo Latvijas biatlonistam bija ļoti raits slēpošanas solis. Vēl pirms pēdējās šautuves Rastogujevam bija teicamas izredzes ielauzties labāko desmitniekā, taču divas kļūdas lika no šīm cerībām atvadīties.

Latvijas sportists 15 kilometru distanci veica 38 minūtēs un 45,8 sekundēs, no uzvarētāja Pasaules kausa ieguvēja francūža Martēna Furkada atpaliekot par vienu minūti un 6,4 sekundēm.

Tikmēr otro vietu masu startā izcīnīja Krievijas biatlonists Aleksejs Volkovs, kurš no Francijas sportista atpalika par 5,2 sekundēm, bet trešais bija norvēģis Tarjeijs Bē.

Šīs Rastorgujevam bija otrās masu starta sacensības karjerā. Pirmoreiz viņš tajās piedalījās pagājušās sezonas izskaņā, kad Norvēģijā palika 28.vietā.

Šī posma iesākumā Rastorgujevs piektdien izcīnīja 28.vietu sprintā, bet sestdien viņš sasniedza labāko rezultātu starp visiem konkurentiem iedzīšanā un kopvērtējumā spēja pakāpties uz ceturto pozīciju, atkārtojot karjeras labāko rezultātu.

Citi Latvijas sportisti Edgars Piksons un Rolands Pužulis sprintā nespēja iekļūt starp sešdesmit labākajiem, nekvalificējoties iedzīšanai.

Tāpat svētdien plkst.16.45 notiks arī masu starta sacensības dāmām.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijā ar 462 punktiem joprojām ļoti pārliecinoši atrodas Furkads, kurš par 170 punktiem apsteidz Ēmilu Hegli Svendsenu, bet trešais ar 258 punktiem ir cits norvēģis Juhanness Tingness Bē.

Tikmēr Rastorgujevs ar 148 punktiem kopvērtējumā pakāpies jau uz 25.pozīciju, bet neviens cits no latviešiem pie kopvērtējuma punktiem nav ticis.

Šajā Pasaules kausa izcīņas posmā Latvija nav pārstāvēta ar daiļā dzimuma sportistēm, jo Žanna Juškāne un Baiba Bendika šīs nedēļas beigās un nākamās nedēļas sākumā IBU kausa sacensībās Itālijā savā starpā sadalīs Latvijai piešķirto ceļazīmi uz Soču ziemas olimpisko spēļu sieviešu sacensībām.

Līdz Soču ziemas olimpiskajām spēlēm notiks pieci Pasaules kausa izcīņas posmi, bet pēc tam norisināsies vēl trīs.

Latvijai Soču Olimpiādē jau ir viena vieta vīriešu sacensībās. Nav šaubu, ka to aizņems Rastorgujevs, kurš pagājušajā sezonā «uzziedēja», sasniedzot augstus rezultātus. Pagājušo Pasaules kausa sezonu Rastorgujevs sāka negaidīti veiksmīgi un bija starp ātrākajiem slēpotājiem visu sportistu vidū, tomēr gadu mijā viņu vairakkārt piemeklēja veselības problēmas, un Latvijas sportists nepaspēja atgūties līdz pasaules čempionātam, kurā ar augstiem rezultātiem neizcēlās.

Tāpat Latvijai pēc pagājušās sezonas Nāciju kausa ieskaites rezultātiem Soču Olimpiādē pienākas viena vieta sieviešu sacensībās. Iespējams, ka Latvija dalībai Sočos saņems arī kādu īpašo ielūgumu jeb «wild card».

Pērnās Pasaules kausa sezonas noslēgumā Rastorgujevs ierindojās 36.vietā, bet sezonas izskaņā notikušajā Soču posmā Latvijas biatlonists pat izcīnīja ceturto vietu, un viņam pietrūka vien pavisam nedaudz, lai valstij sagādātu pirmo medaļu Pasaules kausa apritē pēc septiņu gadu pārtraukuma.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu