Trekists Ķiksis uzstāda jaunu pasaules rekordu veterāniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Uci.ch

Latvijas treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis svētdien sasniedzis jaunu pasaules meistaru absolūto rekordu 200 metros gaitā. Sportists distanci Krilatskas velotrekā Maskavā veica 10,187 sekundēs, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs Toms Markss.

Ķiksis arī pēc profesionālā sportista karjeras beigām turpina trenēties un startēt starptautiskās meistaru sacensībās. Pēdējos divos gados valmierietis kļuvis par pasaules meistaru čempionu un godalgoto vietu ieguvēju individuālajā braucienā, kā arī sprintā.

Pagājušās nedēļas nogalē Ķiksis piedalījās Krievijas galvaspilsētā Maskavā esošajā Krilatskas velotrekā notiekošajās sacensībās. Sportists startēja 200 metru distancē gaitā. Bez viņa dalībnieku vidū bija arī virkne Krievijas sportistu. Ķiksis Maskavas trekā pēdējos gados pavada ļoti ilgu laiku. Tā ir valmierieša treniņu vieta, kur tiek paveikts liels treniņu apjoms pirms pasaules un Eiropas čempionātiem, kā arī citām sacensībām.

Maskavā Ķiksis arī strādā ar jaunajiem krievu trekistiem, kuri jau guvuši virkni starptautisko panākumu.

Latvijas rekords 200 metros gaitā pieder Ķiksim. Tas sasniegts 1993. gadā tieši Maskavā. Tolaik Ķiksis bija 19 gadus vecs sportists un uzstādītais rezultāts bija 10,098 sekundes.

Valmierietis Krilatskas velotrekā 200 metrus gaitā svētdien veica 10,197 sekundēs. Uzrādītais rezultāts ir jauns pasaules meistaru absolūtais rekords visās vecuma grupās. Iepriekš labākais rezultāts piederēja ASV sportistam Stefanam Alfrēdam, kurš 2002. gadā uzrādīja rezultātu 10,333 sekundes. Ķikša laiks ir trešais labākais rezultāts viņa sportista karjerā. Latvietim izdevās arī apsteigt virkni Krievijas labāko elites un junioru sportistu.

«Uz šo rezultātu gāju ar mērķtiecīgu un plānveidīgu darbu. Vēlējos pierādīt sev, ka arī šādā vecumā spēju uzstādīt augstvērtīgu rezultātu. Tāpat rezultāts ir arī viela pārdomām maniem audzēkņiem un citiem treneriem. Arī manā vecumā var uzstādīt augstvērtīgu laiku. Galvenais ir ieguldīt lielu un apjomīgu darbu, kā arī pareizi noskaņot sevi. Ceru, ka mans rezultāts arī iedvesmos Latvijas riteņbraucējus,» sacīja Ķiksis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu