Rīgas «Dinamo» uzņem Skudras trenēto «Torpedo»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Latvijas klubs Rīgas «Dinamo» šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā uzņem latviešu speciālista Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas «Torpedo». Mačs «Arēnā Rīga» sāksies plkst.17. To tiešraidē translēs televīzijas kanāls TV6.

Šī gada pirmo spēli rīdzinieki aizvadīja trešdien, kad savā laukumā ar 3:2 pieveica Somijas vienību Helsinku «Jokerit», paveicot to pirmo reizi šosezon.

Decembrī Rīgas «Dinamo» spēlēja ļoti neveiksmīgi, deviņās spēlēs izcīnot vien divus panākumus.

Ņižņijnovgorodas komandas hokejisti šo gadu iesākuši neveiksmīgi, jo ciesti divi zaudējumi pēc kārtas. Gads vispirms tika iesākts ar neveiksmi pret Čerepovecas «Severstaļ» (0:4), bet pēc tam piektdien «Torpedo» atzina arī Sanktpēterburgas SKA pārākumu (2:5).

Iepriekšējā mačā rīdzinieku sastāvā pēc traumas izārstēšanas atgriezās Lauris Dārziņš, bet muguras trauma joprojām nomoka Broku Troteru.

Turpinājumā rīdzinieki līdz 15.janvārim savā laukumā uzņems arī «Severstaļ» un SKA, bet pēc tam tiks aizvadītas trīs cīņas izbraukumā.

Ar 44 spēlēs izcīnītiem 53 punktiem Rīgas «Dinamo» Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas pēdējā, 14.vietā, no labāko astotnieka atpaliekot par septiņiem punktiem. Tikmēr Horvātijas klubs Zagrebas «Medveščak» un Mitišču «Atlant» rīdziniekus apsteidz par punktu.

Savukārt «Torpedo» ar 62 punktiem 43 cīņās pašlaik atrodas konferences septītajā vietā.

Rīgas kluba vadība iepriekš komandas sniegumu sezonas ievadā novērtēja kā neapmierinošu, ar šādu pašu vērtējumu atkārtoti klajā nākot arī novembra sākumā.

Starpsezona Rīgas «Dinamo» nometnē tika aizvadīta lielā neziņā, jo komanda, pēc padomes priekšsēdētāja Jura Savicka teiktā, tikai oktobra vidū esot atradusi jaunu ģenerālsponsoru pēc līdzšinējā galvenā naudas devēja gāzes kompānijas «Itera» aiziešanas un spējusi norēķināties ar hokejistiem.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam salīdzinājumā ar pagājušo sezonu paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas «Lev» no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekamu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas «Spartak», bet Ukrainas kluba Doņeckas «Donbass» dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība «Soči» un Toljati «Lada», kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, un Helsinku vienība «Jokerit» no Somijas.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Regulārais čempionāts ilgs līdz nākamā gada 24.februārim. Tā gaitā savā divīzijā komandas savā starpā tiksies četras reizes, divas reizes katra komanda spēlēs ar konferences otras divīzijas vienībām, savukārt ar otras konferences komandām sezonas gaitā aizvadīs tikai vienu spēli. Papildus tam katra komanda vēl četras spēles aizvadīs ar savas divīzijas vienībām, pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi mudinošiem apsvērumiem, kā arī četras reizes tiksies ar otras konferences pārstāvjiem, arī šeit pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi veicinošiem apsvērumiem.

Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji. Šosezon tikusi likvidēta iepriekš divreiz aizvadītā Cerības kausa izcīņa, kurā sacentās Gagarina kausā neiekļuvušie klubi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu