Karsums un Daugaviņš rezultatīvi Maskavas «Dinamo» uzvarā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums sestdien izcēlās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta cīņā, palīdzot viņa un vēl viena uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Maskavas «Dinamo», kuru trenē Latvijas speciālisti Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, ar 3:2 (0:0, 0:0, 3:2) izbraukumā pārspēt Mitišču «Atlant» vienību.

Karsums ar rezultatīvu piespēli izcēlās jau Maskavas kluba pirmo vārtu guvumā, kad bijušais Latvijas komandas Rīgas «Dinamo» leģionārs Mets Robinsons vien 43.minūtē atklāja cīņas rezultātu. Dažas minūtes vēlāk Nikolajs Žerdevs guva viesu otros vārtus, bet 51.minūtē Karsums pēc Daugaviņa piespēles panāca jau 3:0.

Tiesa, «Atlant» hokejisti nepadevās un dažu minūšu laikā divus vārtus atguva, taču ar to uzvarai nepietika.

Karsums šajā duelī laukumā pavadīja 18 minūtes un 16 sekundes, veicot divus metienus pa pretinieku vārtiem. Tāpat latvietis uzvarēja vienā no pieciem iemetieniem, bloķēja divus pretinieku metienus un pielietoja vienu spēka paņēmienu.

Tikmēr Daugaviņš nospēlēja 19 minūtes un 29 sekundes, izdarot trīs metienus pa sāncenšu vārtiem, uzvarot četros no pieciem iemetieniem un bloķējot vienu pretinieku raidījumu.

Karsums šīs sezonas 40 spēlēs izcēlies ar astoņiem vārtu guvumiem un 11 rezultatīvām piespēlēm, kamēr Daugaviņš iemetis 16 vārtus un veicis 15 rezultatīvas piespēles, kas viņam joprojām ļauj saglabāt komandas rezultatīvākā hokejista godu.

Par «Altant» komandas vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs, bet komandas sastāvā kopš Ziemassvētkiem atrodams Roberts Jekimovs, kurš gan nevienu maču Mitišču vienībā vēl nav aizvadījis.

«Atlant» hokejisti cietuši jau četras neveiksmes pēc kārtas.

Neveiksmi piedzīvojusi arī Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Ņižņekamskas «Ņeftehimik», kas savā laukumā ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) piekāpās Novosibirskas «Sibirj» hokejistiem.

Pujacs šajā cīņā laukumā pavadīja 19 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā veica divus nesekmīgus metienus pa pretinieku vārtiem un bloķēja divus sāncenšu metienus.

Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas «Salavat Julajev» komanda sestdien KHL regulārā čempionāta mačā pieveica Gagarina kausa glabātāju Magņitogorskas «Metallurg».

«Salavat Julajev» savā laukumā bija pārāka ar 3:2 (0:0, 1:0, 2:2).

Pēc pirmajām divām trešdaļām rezultāta tablo vēstīja 1:0 par labu Ufas klubam, jo līdz šim vienīgos vārtus bija guvis Deniss Tolpenko. Izšķirošā cīņa par uzvaru norisinājās trešajā periodā, kad tās sākumā vispirms Kirils Koļcovs panāca 2:0. Savukārt nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Jans Kovāržs rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, bet 58 sekundes līdz izskaņai Deniss Bodrovs ar raidījumu tukšos vārtos panāca 3:1.

Magņitogorskas klubs gan metās atspēlēties, taču nesekmīgi, lai gan 16 sekundes pirms pamatlaika beigām viesi samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 45 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks starp abu vienību hokejistiem, izpildīja vienu metienu, bloķēja divus pretinieku raidījumus un veica vienu spēka paņēmienu.

Pie uzvaras arī otrajā jaunā gada mačā sestdien tika latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas komanda Astanas «Baris», kas savā laukumā ar 4:1 (2:0, 2:1, 0:0) pieveica Jekaterinburgas «Avtomobislist».

«Baris» hokejisti pēc Ņikitas Mihaila un Romāna Starčenko veiksmīga snieguma pirmajā trešdaļā izvirzījās vadībā ar 2:0, turklāt otrā perioda 45.sekundē Dastins Boids panāca jau 3:0. Tiesa, vien 13 sekundes vēlāk Ņikita Trjamkins vienus vārtus atguva.

Galavārds šajā cīņā gan piederēja «Baris» komandai, kuras labā ceturtos vārtus guva Starčenko.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un 17 sekundes, veicot divus nesekmīgus metienus pa pretinieku vārtiem. Tāpat latvieša rēķinā viens bloķēts pretinieku raidījums.

Astanas klubs izcīnījis trīs uzvaras pēc kārtas.

Tikmēr citā sestdien aizvadītā mačā Austrumu konferences līderu duelī Omskas «Avangard» savā laukumā ar 3:2 (0:1, 2:0, 1:1) apspēlēja Kazaņas «Ak Bars».

Līdz ar to ir pārtrūkusi «AK Bars» četru uzvaru sērija.

Savukārt Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» sestdien noslīdējusi uz pēdējo vietu Rietumu konferencē, jo pirms tam pēdējā vietā bijusī Horvātijas komanda Zagrebas «Medveščak» sestdien ar 3:2 (1:1, 0:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā viesu laukumā pārspēja Podoļskas «Vitjaz».

Austrumu konferences kopvērtējumā līderes godu ar 96 punktiem 45 spēlēs saglabājusi «Ak Bars», bet desmit punkti mazāk ir «Avangard» vienībai. Tikmēr trešajā vietā ar 84 punktiem 44 cīņās atrodas Magņitogorskas «Metallurg», savukārt «Salavat Julajev» un «Baris» ar 66 punktiem ir attiecīgi piektā un sestā.

Tikmēr Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 42 spēlēs izcīnītiem 103 punktiem ir Maskavas CSKA, kas šobrīd ir labākā arī visā līgā. Tikmēr 93 punktus iekrājusi Sanktpēterburgas SKA, no kuras par vienu punktu atpaliek Somijas klubs Helsinku «Jokerit». Maskavas «Dinamo» ar 88 punktiem tikmēr atrodas konferences ceturtajā vietā.

Savukārt Rīgas «Dinamo» ar 44 spēlēs nopelnītiem 53 punktiem atrodas konferences pēdējā vietā, no izslēgšanas zonas atpaliekot par septiņiem punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu