Dopingā pieķertie latvieši saņem diskvalifikācijas!

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Igaunijas Antidopinga komiteja otrdien, 8.janvārī, Raplas «Tyco» komandas spēlētājam Kristeram Zeidakam piesprieda divu gadu, savukārt Robertam Stumbrim no Rakveres «Tarvas» deviņu mēnešu diskvalifikāciju, vēsta «Delfi.ee».

Abi basketbolisti tika pieķerti dopinga pārbaudēs pērnā gada 8.novembrī. Zeidakam, kurš iepriekš atzinās marihuānas smēķēšanā, analīzēs konstatēja anaboliskos steroīdus, savukārt Stumbrim uzrādījās marihuānas pēdas.

Tikšanās ar katru no basketbolistiem risinājās pusotru stundu. Stumbris pēc antidopinga komitejas sēdes no komentāriem atteicās, savukārt Zeidaks sarunā ar «Delfi.ee» atzina savu vainu un izteica nožēlu. «Nesapratu, ko daru. Jūtu, ka pieļāvu lielāko kļūdu savā dzīvē, kas būs liela mācība. Man piespriesta divu gadu diskvalifikācija. Centīšos šajā laikā centīšos iesaistīties sabiedriskajā darbā un palīdzēt citiem, kas nonākuši šādā situācijā,» sacīja Zeidaks.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā Soču ziemas olimpisko spēļu laikā ņemtās analīzes uzrādīja Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) aizliegto sarakstā esošas vielas hokejistiem Vitālijam Pavlovam un Ralfam Freibergam.

Aizliegtas vielas pērn konstatētas arī hokejista Rūdolfa Maslovska organismā, taču viņš tika brīdināts. Dopinga izmantošanā tika pieķerts biatlonists Edgars Piksons, kurš nekavējoties nolēma beigt karjeru. Par atteikšanos no dopinga kontroles uz diviem gadiem diskvalifikāciju saņēma pauerliftinga sportists Austris Šaicāns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu