Nedēļas nogalē risināsies «Molten Ziemas kauss» basketbolā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nedēļas nogalē Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā, notiks starptautiskā Molten Ziemas kausa izcīņa sieviešu komandām, kurā piedalīsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komandas.

Pusfinālā piektdien, 9.janvārī, plkst. 17:30 spēlēs «RSU/Merks» – Mariampoles «Sūduva-Mantinga», plkst. 19:45 «TTT Rīga» – «1182 Tallinn».

Sestdien, 10.janvārī plkst. 17:30 spēle par trešo vietu, plkst. 19:45 – finālspēle.

Latvijas čempionvienība un Nordea līgas čempionvienība «TTT Rīga» Latvijas – Igaunijas sieviešu līgas čempionātā pirmo posmu pabeidza bez zaudējumiem, tiesa, otro posmu sāka ar neveiksmi Cēsīs. Komandas sastāvā spēlē vairākas Latvijas valstsvienības spēlētājas – Ieva Krastiņa, Kate Krēsliņa, Kitija Laksa, Ieva Kūlīte, Anda Eibele.

Igaunijas vicečempiones «1182 Tallinn» Latvijas – Igaunijas sieviešu līgas turnīra pirmajā posmā zaudēja tikai TTT Rīga», ieņemot otro vietu tabulā.

«RSU/Merks» pērn Latvijas čempionātā izcīnīja bronzas medaļas, bet šogad Latvijas – Igaunijas sieviešu līgā pagaidām ieņem 5.vietu. Komandā spēlē valstsvienības basketboliste Zane Eglīte, kā arī vairākas bijušās un esošās U-20 izlases dalībnieces.

Mariampoles «Sūduva-Mantinga» vienība Lietuvas čempionātā pagaidām ieņem otro vietu. Sastāvā ir vairākas Lietuvas izlases kandidātes, kā arī bijusī Latvijas U-20 izlases spēlētāja Sabīne Dukāte.

Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins: «No Latvijas labāko sieviešu klubu pārstāvjiem un sieviešu valstsvienības vadītājiem saņemti daudzi signāli par kvalitatīvu spēļu trūkumu mūsu labākajām komandām un spēlētājām. Molten Ziemas kauss sezonas vidū sagādā jaunu izaicinājumu, iespēju sacensties ar spēkos līdzvērtīgām pretiniecēm un veicināt sieviešu basketbola popularitāti. LBS plāno šīs sacensības padarīt regulāras, ar laiku pilnveidojot to norises kārtību un paplašinot dalībnieku loku. Ceru, ka nākotnē dalībniecēm pievienosies arī SK «Cēsis», kas pēdējā brīdī atsauca savu līdzdalību.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu