Nūjas.lv mēneša spēlētājs Krauklis: Koknese kā melnais zirdziņš!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.floorball.lv

Latvijas Florbola savienības (LFS) par Latvijas čempionāta otrās līgas mēneša labāko spēlētāju atzītais «Kokneses» uzbrucējs Rihards Krauklis uzsver, ka viņa pārstāvētā komanda debijas sezonā valsts mēroga turnīrā varētu būt kā melnais zirdziņš, kas izslēgšanas turnīrā sagādās ne mazums pārsteigumu, it īpaši citu reģionu pārstāvjiem.

Latvijas čempionāta otrās līgas četrās grupās šosezon kopumā startē 22 komandas. Pa divām Centra, Latgales, Kurzemes un Vidzemes vienībām pavasarī pārbaudīs spēkus jau valsts mēroga izslēgšanas turnīrā. Pašreiz Latgales reģionā tieši «Koknese» un «Madona-2» pārliecinoši ieņem vadošās pozīcijas un tikai teorētiski var zaudēt iespēju spēlēt izslēgšanas mačos.

LFS gadiem apkopotā statistika sniedz informāciju par jebkuru valsts čempionāta līmenī iesaistīto spēlētāju, taču par «Kokneses» un tās uzbrukuma līderi Rihardu Kraukli varam uzzināt tikai aktuālos šīs sezonas skaitļus. Tieši tā – lielajā florbolā šoruden debitēja ne tikai «Koknese», bet arī par «Nūjas.lv» oktobra labāko spēlētāju nosauktais Krauklis. 15. decembrī 23. dzimšanas dienu nosvinējušais Rihards pašreiz ir Otrās līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī – desmit spēlēs 47 rezultativitātes punkti, ieskaitot 24 gūtos vārtus.

«Aizkraukles florbola līgas izveidošana pirms trijiem gadiem pamudināja izveidot komandu arī Koknesē. Sapulcējās sportisti, no kuriem vairums bija aktīvi hokejisti un vieglatlēti. Es pats pievienojos tikai pirms šīs sezonas,» gan pilsētas, gan arī savu personisko florbola vēsturi atklāj Rihards Krauklis. «Nešaubīgi, ka mana galvenā sportiskā aizraušanās ir hokeja spēlēšana amatieru komandās, bet florbolu esmu nedaudz spēlējis pēdējo trīs gadu laikā.»

Otrās līgas Latgales grupā «Koknese» ar 10 uzvarām 11 spēlēs pārliecinoši ieņem pirmo vietu, apsteidzot pieredzes bagātākos florbolistus no Madonas, Aizkraukles, Krustpils un Kalsnavas.

«Uz kopīgu florbola spēlēšanu cenšamies pulcēties divas reizes nedēļā. Skaidrs, ka iesaistīšanās Latvijas čempionāta otrajā līgā devusi papildus stimulu gan treniņu apmeklējumam, gan līdzdalībai spēlēs. Varam cīņā doties ar trijiem piecniekiem! Nešaubīgi, ka valsts mēroga turnīra spēles izraisījušas arī papildus interesi Kokneses iedzīvotājos, līdzjutēju kļūst arvien vairāk. Interese par florbolu ir arī jauniešu vidū, taču regulārs darbs nav iespējams ļoti vienkārša iemesla dēļ. Koknesē nav florbola trenera,» atklāj Krauklis.

«Pagaidām viss notiek pašapmācības ceļā, mācamies no savām kļūdām. Gan es, gan citi pieredzējušākie komandas biedri mēģina izvērtēt spēlēs parādīto sniegumu, bet pēc tam kopīgi pārspriežam ieteikumus. Skaidrs, ka florbola taktika noteikti nav mūsu komandas spēcīgākā puse. To kompensējam ar salīdzinoši labu fizisko sagatavotību un uzsvaru uz biežiem metieniem pa sāncenšu vārtiem,» komandas panākumu atslēgu mēģina atrast Rihards. «Vairāki spēlētāji ir pietiekami meistarīgi, lai apspēlētu sāncenšus, izpildītu precīzus metienus. Piemēram, Raivis Kurņigins startē Latvijas hokeja čempionāta virslīgā, pārstāvot «Zemgali/LLU». Līdz ar to viņu noteikti uzskatu par mūsu florbola komandas meistarīgāko un fiziski labāk sagatavoto spēlētāju. Saistībā ar taktiku ir izveidojusi ļoti interesanta situācija. Ņemot vērā, ka mēs paši, dodoties laukumā, nenojaušam ko īsti darīsim, tad arī sāncenšu treneris iepriekš nevar sagatavot nekādus taktiskos risinājumus. Pagaidām ar savu neprognozējamību arī apspēlējam vairums pretiniekus.»

Krauklis uzsver, ka izvēli par labu florbolam nosaka hokeja dārdzība un nepieejamība.

«Koknesei tuvākā strādājošā ledus halle ir Ogrē. Pats paralēli florbola spēlēšanai cenšos izmantot visas iespējas arī hokejā, startējot amatieru līgās gan Ogrē, gan Daugavpilī,» saspringti sportisko režīmu ieskicē Rihards. «Gan hokejā, gan florbolā spēlēju uzbrukumā. Vienīgi nedaudz mainās mans novietojums – hokejā spēlēju centrā, bet florbolā pa malu. Nešaubīgi, ka mana stiprā puse nav florbolā tik bieži izmantotie vilktie metieni, jo vairāk tomēr izmantoju hokeja tehniku, trūkumus mēģinot kompensēt ar cīņassparu. Iespējams, ka daudzi nepiekritīs, taču es par bīstamākajiem abos sporta veidos uzskatu tieši negaidītos plaukstas metienus. Protams, arī daudz vairāk nekā klasiskie florbolisti aizraujamies ar bumbiņas driblēšanu.»

Otrās līgas Latgales grupā «Koknese» ir līdere visos statistikas rādītājos – visvairāk gūtie vārti (vidēji 11,3), vismazāk zaudētie vārti (vidēji 4,4), kā arī visvairāk nopelnīto soda minūšu (vidēji 13,6).

«Sāncenši jau nereti sūdzas, ka spēlējam pārāk fiziski asi,» komentē Krauklis. «Noteikti, ka hokeja pieredze atstāj savu iespaidu, taču tik un tā cenšamies spēlēt noteikumu robežās. Daudz atkarīgs arī no tiesnešu izvēlētās taktikas, jo fiziskā spēle var būt ievērojami atšķirīga. Pēc pirmā saņemtā divminūšu noraidījuma jau varam izdarīt secinājumus – cik asi tiek atļauts spēlēt.»

«Kokneses» florbolistiem nākamā spēle būs tikai pēc gadu mijas, kad 5. janvārī viesos ieplānots mačs ar «Aizkraukli/Fanu», tādēļ īstais brīdis ieskicēt šīs sezonas mērķus.

«Skaidrs, ka nepieciešams saglabāt iegūtās pozīcijas Latgales grupā, lai pavasarī pilnībā izbaudītu izslēgšanas turnīru – cīņas ar līdz šim neiepazītām komandām no citiem reģioniem. Tad jau redzēsim laukumā – cik tālu skries Kokneses melnais zirdziņš,» ar smaidu sejā saka Krauklis. «Mērķis ir ceļazīmes izcīnīšana uz pirmo līgu. Tikai pēc šādas pieredzes gūšanas, tad arī varēsim spriest par «Kokneses» florbola tālāko nākotni. Pašreiz atbalstu mums nodrošina ne tikai Kokneses dome, bet arī vairākas firmas. Palīdz arī Kokneses sporta centrs, mūsu treniņiem un spēlēm bez maksas atvēlot sporta zāli.»

Lai arī «Koknese» sekmīgi debitējusi Latvijas čempionātā, taču komanda turpina arī startēt Aizkraukles florbola līgā, kas šosezon pulcē kopumā desmit vienības. To pulkā ir arī Otrās līgas Latgales grupas pārstāves «Aizkraukle/Fans» un «Krustpils».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu