«Ventspils» grūtā cīņā sasniedz Eiropas Izaicinājuma kausa otro posmu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ģirts Staris, ventasbalss.lv

Latvijas vicečempioni basketbolā «Ventspils» otrdien izcīnīja grūtu un nervozu uzvaru Eiropas Izaicinājuma kausa sestajā mačā, sasniedzot sacensību otro posmu.

Apakšgrupas pēdējā cīņā «Ventspils» ar rezultātu 61:56 (11:17, 16:9, 20:15, 14:15) mazrezultatīvā cīņā savā laukumā pieveica Austrijas spēcīgāko vienību Vīnes «Zepter».

Lai kvalificētos nākamajai kārtai, «Ventspils» komandai bija vajadzīga uzvara vai paralēli notiekošajā mačā Igaunijas vicečempioniem Tartu «Rock» izbraukumā vajadzēja pieveikt Zviedrijas čempionvienību Sēdertaljes «Sodertalje Basket». Arī šajā mačā piepildījās ventspilniekiem nepieciešamais scenārijs, pēdējā laikā sekmīgi spēlējošajai «Rock» komandai svinot panākumu ar 76:72.

Rezultatīvākais «Ventspils» komandā ar 14 gūtajiem punktiem bija Māris Gulbis, 13 punktus pievienoja Lorenco Viljamss, bet ar 11 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām atzīmējās Jānis Timma.

Savukārt «Zepter» labā 19 punktus guva serbu centrs Marko Kolaričs.

Mačs iesākās ļoti nerezultatīvā cīņā. Spēles rezultātu ventspilnieki atklāja otrās minūtes izskaņā, bet pēc četrām ar pusi spēlētām minūtēm pirmos punktus guva arī viesu klubs, panākot izlīdzinājumu 2:2. Pēc Lorenco Viljamsa tālmetiena «Ventspils» panāca 6:4 savā labā, tomēr pēc trīs punktu gājiena «Zepter» nokļuva priekšā jau ar 14:8. Jānis Timma ar tālmetienu deficītu samazināja, tomēr uz to ar tālu trīs punktu metienu atbildēja arī kādreizējais «VEF Rīga» lietuviešu leģionārs Arns Labucks. Pēc pirmās ceturtdaļas mājinieki zaudēja ar 11:17.

Arī otrā ceturtdaļa nesākās pārāk rezultatīvi, bet pēc Benedikta Daneka tāla tālmetiena uzbrukuma pēdējā sekundē «Zepter» izvirzījās vadībā jau ar 22:13. Uz to ceturtdaļas vidū ar tālmetienu atbildēja arī Māris Gulbis, bet, veicot savu pirmo izrāvienu mačā, «Ventspils» beidzot panāca izlīdzinājumu 22:22. Puslaika beigas norisēja dramatiskā un kļūdām bagātā cīņā, tomēr «Ventspils» komanda bija pārņēmusi vadību ar 27:26.

Arī otrajā puslaikā «Zepter» turpināja aizsargāties ar zonas aizsardzību, tomēr šoreiz mājinieki realizēja jau pirmo tālmetienu, kad izcēlās Māris Gulbis, bet vēl pēc laika bija arī Viljamss, rezultātam jau kļūstot 35:26 «Ventspils» labā. Mājinieki sāka spēlēt arvien agresīvāk un pēc trešās ceturtdaļas bija priekšā ar 47:41, tomēr pārsvars joprojām bija diezgan nestabils.

Trešās ceturtdaļas laikā viesiem septiņus punktus guva Nikola Pavličevičs un šo rezultativitāti viņš turpināja arī noslēdzošās desmitminūtes sākumā, atzīmējoties ar diviem punktiem ar sodu. Cīņa turpinājās dramatiskā un nervozā spēlē, ventspilniekiem līdz pat priekšpēdējai minūtei neiegūstot lielāku pārsvaru par sešiem punktiem. Tomēr arī «Ventspils» darbojās pietiekami droši, izcīnot uzvaru.

«Rock» panākums nozīmēja, ka «Ventspils» C apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā izcīnīja otro vietu, atpaliekot no Igaunijas vienības, kurai bija labāka gūto un zaudēto punktu attiecība savstarpējās spēlēs. Abas komandas tika pie četrām uzvarām sešās spēlēs.

Trešo vietu ar trim panākumiem izcīnīja «Sodertalje Basket», bet «Zepter» komanda tika pie vienas uzvaras.

Līdz ar to zināms, ka otrajā posmā jeb «Top16» sacensībās «Ventspils» nākamgad spēkosies ar A apakšgrupā otro vietu izcīnījušo Francijas komandu «Dijon Basket», kā arī divām Krievijas vienībām - B grupas uzvarējušo Samāras «Krasnije kriļja» komandu un D grupā triumfējušo Ļubercu «Triumf» vienību.

Visi «Ventspils» un «Zepter» komandu spēlē iegūtie līdzekļi tika ziedoti Andra Rēdeļa atbalstīšanai, kuram gripas komplikāciju rezultātā radās dzirdes traucējumi.

Šajā mačā nepiedalījās viens no ventspilnieku līderiem Sandis Valters, kurš pirmā apļa cīņā pret «Zepter» tās laukumā guva 11 punktus un trīs reizes rezultatīvi piespēlēja. Cīņā varēja piedalīties amerikāņu spēka uzbrucējs Džerajs Grānts, kurš aizvadītajā nedēļā pastiprināja «Ventspils» kluba rindas, tomēr šajā svarīgajā duelī viņš palika rezervē.

«Ventspils» komanda pirmajā aplī nepiedzīvoja nevienu zaudējumu. Sākotnēji Latvijas vienība dramatiskā cīņā ar rezultātu 66:65 izbraukumā pieveica «Rock», lai gan spēles gaitā kurzemnieki atradās iedzinējos ar 17 punktu starpību, bet pēc tam ar 72:63 savā laukumā pārspēja «Sodertalje Basket». Savukārt pirmā apļa noslēdzošajā cīņā ar 78:71 izbraukumā tika apspēlēta «Zepter».

Pirmā neveiksme tika ciesta otrā apļa pirmajā spēlē izbraukumā pret «Rock» ar 63:81, bet aizvadītajā nedēļā nācās piekāpties arī «Sodertalje Basket» (80:83).

Sākotnēji komandas sadalītas astoņās grupās, pa četrām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs «Top16» turnīrā, kur vienības atkal tiks sadalītas grupās, pa četrām komandām katrā.

Savukārt tad pēc divu apļu turnīra divas labākās vienības no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu