Hyundai atgriežas WRC ar četriem pilotiem (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Hyundai

Dienvidkorejas ražotājs oficiāli atklājis jauno i20 WRC rallija automobili, kā arī nosaucis to četru pilotu vārdus, kam nākamās sezonas gaitā tiks dota iespēja sēsties pie tā stūres.

Tie būs talantīgais beļģis Tjerī Nevils, kurš šo WRC sezonu noslēdza otrajā pozīcijā, līdzšinējais Citroen komandas braucējs, spānis Daniels Sordo, kurš tieši ar franču atbalstu šogad izcīnīja savu pirmo uzvaru karjerā (tas notika Vācijā), soms Juho Hanninens un austrāliešu sportists Kriss Atkinsons. Viņa vārds daudziem saistās ar Subaru.

Šobrīd pirmā pilota loma Hyundai WRC komandā atvēlēta Nevilam,

kurš startēs visos posmos. Pārējie piloti ar otru i20 WRC brauks uz maiņām.

Foto: Hyundai

Jau zināms, ka nākamā gada pirmajā rallijā Montekarlo komanda dos iespēju sevi pie otras rallija mašīnas stūres pierādīt spāņu sportistam. Atkinsonam tiek solīta iespēja startēt Austrālijā, savukārt par Hanninenu nekas konkrēti pagaidām nav zināms.

Pēc komandas vadītāja Mišela Nandana teiktā Hyundai necer uz augstiem rezultātiem nākamās sezonas gaitā. Atzinības vērtus panākumus, proti, vietu uz goda pjedestāla, tā pēc atgriešanās WRC plāno gūt vien atsevišķos posmos. Tuvāk mērķiem jebkurā gadījumā līdzēs nonākt Hyundai komandas galvenais atbalstītājs Shell.

Hyundai pasaules rallija čempionātā piedalījās periodā starp 2000. un 2003. gadu, taču ievērojamus panākumus gūt tai neizdevās. Labākais rezultāts, ko kādam pilotam izdevās sasniegt ar pārbūvēto Accent, bija piektā vieta 2002.gada Jaunzēlandes rallijā. Tai pašā gadā komanda izcīnīja arī labāko rezultātu sezonas kopvērtējumā - ceturto vietu komandu ieskaitē.

Nākamā gada pasaules rallija čempionāts startēs 14.janvārī Montekarlo un pēc 13 posmiem noslēgsies Velsā 16.novembrī. Būtiski, ka

27.-29.jūnijā norisināsies Polijas rallijs, kura četri ātrumposmi atradīsies Lietuvas teritorijā.
Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu