Bagāti un slaveni sportisti, kuri nonākuši cietumā (20)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Multimiljonāri var atļauties daudz, bet likuma priekšā visi cilvēki ir vienādi un no nepatikšanām nauda vienmēr nespēj izglābt. Ir vesela virkne sportistu, kas savas karjeras laikā nopelnījuši vai joprojām pelna milzīgas naudas summas, taču mēdz iekulties ķezās, stājoties tiesas priekšā. Šajā sarakstā atradīsiet sportistus (trīs basketbolisti, divi bokseri) ar skandalozu slavu, kuri savas uzvedības dēļ nokļuvuši aiz restēm.

 
Čārlzs Bārklijs
Čārlzs Bārklijs Foto: AP/Scanpix

Čārlzs Bārklijs

Čārlzs Bārklijs ir viena no sava laika spožākajām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznēm. Lai arī augumā viņš nebija no raženākajiem (198 cm) spēka uzbrucējiem, viņš pārsvarā spēlēja tieši ceturtā numura pozīcijā. Pasaules spēcīgākajā līgā Bārklijs pārstāvēja trīs klubus un ir nosaukts par vienu no 50 visu laiku labākajiem basketbolistiem NBA, Slavas zāles dalībnieks.

Ar ASV valstsvienību viņš kļuvis par divkārtēju olimpisko čempionu, 1993. gadā atzīts par NBA sezonas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP, 11 reizes piedalījies NBA Visu Zvaigžņu spēlē un ieguvis dažādus citus titulus.

Kaut arī Bārklijs nav apveltīts ar slaidu augumu, kas raksturīgs spēka uzbrucējiem, viņš bija izcils cīnītājs zem groziem par atlēkušajām bumbām, kā arī allaž spēlēja rezultatīvi.

Bārklijam bija azartspēļu atkarība. Sešu stundu laikā pašreizējais telekompānijas TNT analītiķis nospēlējis 2,5 miljonus ASV dolāru, kas ir tikai daļa no viņa zaudējumiem azartspēlēs.

2008. Vecgada vakarā Bārklijs Arizonā tika pieķerts vadām automašīnu alkohola reibumā. Viņam tika izvirzītas trīs apsūdzības - divas par braukšanu dzērumā, viena par braukšanu pie luksofora sarkanās gaismas. Bārklijam piesprieda 10 dienas aiz restēm, bet cietumā viņš pavadīja tikai trīs dienas. Tāpat nācās samaksāt 2000 ASV dolāru, kas viņa gadījumā ir kabatas nauda.

Karjeras ienākumi: 30 miljoni ASV dolāru.

 
Džeisons Viljamss
Džeisons Viljamss Foto: AP/Scanpix

Džeisons Viljamss

Kādreizējais NBA basketbolists Džeisons Viljamss līdz galam nespēja izmantot savu talantu. Karjeru viņš sāka Filadelfijas «76ers» vienībā, pirmajā gadā nopelnot 500 000 ASV dolāru algu, bet pēdējā sezonā NBA viņa atalgojums bija jau 11 miljoni ASV dolāru.

1998. gadā 208 centimetrus garais spēka uzbrucējs/centrs tika iekļauts NBA Zvaigžņu spēles dalībnieku vidū. Tomēr vairāk Viljamsu atceras nevis viņa basketbola iemaņu dēļ, bet gan par cīņu likuma priekšā.

2002. gadā Viljamss nošāva limuzīna šoferi un viņam tika izvirzīta arī apsūdzība par braukšanu dzērumā. Tiesa viņam piesprieda piecus gadus aiz restēm, no kuriem viņš cietumā pavadīja 8 mēnešus. Ar to viņa nedienas nebeidzās. 2009. gadā Viljamss bārā uzbruka kādam vīrietim, bet no kriminālatbildības izspruka. Tomēr gadu vēlāk Viljamss par avārijas izraisīšanu tika notiesāts uz vienu gadu cietumā.

Uz brīvām kājām Viljams tika 2012. gada aprīlī.

NBA deviņu karjeras gadu laikā amerikānis vidēji spēlē guva 7,3 punktus un izcīnīja 7,5 atlēkušās bumbas zem groziem.

Karjeras ienākumi: 63 miljoni ASV dolāru.

 
Alans Aiversons
Alans Aiversons Foto: AP/Scanpix

Alans Aiversons

Kādreizējai NBA superzvaigznei Alanam Aiversonam bija/ir fani visā pasaulē, tostarp Latvijā. Pasaules spēcīgākajā basketbola līgā saspēles vadītājs ieguvis dažādus apbalvojumus. Viņš četras sezonas bija rezultatīvākais līgas spēlētājs, vienreiz atzīts par sezonas vērtīgāko spēlētāju, 11 reizes piedalījies NBA Visu Zvaigžņu spēlē un izpelnījies vēl citus titulus.

Tikai šā gada 30. oktobrī 38 gadus vecais basketbolists oficiāli paziņoja par savas profesionālās karjeras beigšanu.

Aiz restēm Aiversonam 1995. gadā nācās pavadīt četrus mēnešus par uzbrukumu sievietei, kurai tika nodarīti miesas bojājumi. Viņam piesprieda 15 gadus cietumā, bet viņš ātri tika apžēlots, nokļūstot uz brīvām kājām.

Likuma priekšā basketbolists sasmērējies vēl vairākkārt. Piemēram, 1997. gadā policija Aiversonu aizturēja par ātruma pārsniegšanu, vadot automašīnu. Pie viņa tika atrasta arī marihuāna, bet šo lietu dēļ viņš netika notiesāts ar cietumsodu.

Pēc savas basketbolista karjeras beigām Aiversons iedzīvojies ļoti nopietnās finansiālās problēmās.

Karjeras ienākumi: 154 miljoni ASV dolāru.

 
Maiks Taisons
Maiks Taisons Foto: AP/Scanpix

Maiks Taisons

Izcilais amerikāņu bokseris Maiks Taisons ir dūru cīņu meistars, jaunākais, kurš ieguvis smagsvaru titulus prestižajās WBC, WBA un IBF versijās (20 gadu vecumā). Taisons bija agresīvs, izaicinošs bokseris un bija mīlēts sportists, kaut arī ar skandalozu slavu. Savu uzmanību viņš piesaistīja ne tikai ringā, bet arī ārpus tā, regulāri iekuļoties nepatikšanās.

Taisonu uzskata par vienu no visu laiku izcilākajiem smagsvara bokseriem. Savas pirmās 19 cīņas «Dzelzs Maiks» uzvarēja ar nokautu!

1991. gadā Taisons tika apsūdzēts par 18 gadus vecās titula Mis Melnā Amerika īpašnieces Dezirē Vašingtonas izvarošanu. Bokseris savu vainu noliedza. Tomēr gandrīz gadu vēlāk viņš tika atzīts par vainīgu un tiesa viņam piesprieda sešus gadus aiz restēm, no kuriem Tainons nosēdēja trīs.

Pēc iznākšanas no ieslodzījuma Taisons atgriezās ierindā, izcīnot divas pārliecinošas uzvaras. Kopumā profesionāļa kārtā viņš aizvadīja 58 cīņas, no kurām uzvarēja 50 (44 ar nokautu) un sešas reizes atzina pretinieka pārākumu.

Ar boksu Taisons nopelnīja 300 miljonus ASV dolāru, bet 2003. gadā nonāca bankrota priekšā.

Karjeras ienākumi: 300 miljoni ASV dolāru.

 
Floids Meivezers
Floids Meivezers Foto: AP/Scanpix

Floids Meivezers

ASV pusvidējā svara bokseris Floids Meivezers ir piecu svara kategoriju čempions. Karjeras laikā viņš nopelnījis milzīgu naudas summu. 2012. gadā žurnāli «Forbes» un «Sports Illustrated» 36 gadus veco bokseri ierindoja pasaules gada vispelnošāko sportistu galvgalī.

Savu pēdējo cīņu līdz šim nepārspētais amerikānis aizvadīja septembrī, kad 12. raundos pieveica meksikāni Saulu Alvaresu. Ar šo cīņu Meivezers ieguva 41 miljonu dolāru (21,6 miljonus latu), kas ir līdz šim lielākā naudas balva boksa vēsturē.

2012. gadā Meivezers par bijušās draudzenes iekaustīšanu cietumā pavadīja divus mēnešus. Viņu atbrīvoja ātrāk par labu uzvedību. Tiesa, sportistam piesprieda arī 100 stundas sabiedriskos darbos un 2500 dolāru (1345 latu) lielu soda naudu.

Likumu Meivezers pārkāpis vēl vairākkārt, taču līdz reālam cietumsodam nonācis tikai vienreiz.

Meivezeru uzskata par vienu no izcilākajiem bokseriem pasaules boksa vēsturē. Viņš uzvarējis visās 45 cīņās, kurās piedalījies, turklāt 26 reizes savu pretinieku nokautējis.

Karjeras ienākumi: 350 miljoni ASV dolāru.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu