Rastorgujevs izcīna devīto vietu PK iedzīšanas distancē (21)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastrogujevs, kļūdoties vien pašā pēdējā šāvienā, svētdien Austrijas pilsētā Hohfilcenē izcīnīja devīto vietu Pasaules kausa izcīņas otrā posma 12,5 kilometru iedzīšanas distancē.

Rastrogujevs distancē devās ar 26.numuru minūti un 25 sekundes aiz desmit kilometru sprinta sacensību uzvarētāja Lāša Bergera no Norvēģijas.

Pirmajās trijās šaušanās Latvijas sportists noguldīja visus 15 mērķus un, ieslēpjot pēdējā ugunslīnijā, viņš jau bija iekļuvis pirmajā desmitniekā. Arī ceturtajā šaušanā Rastorgujevs pirmajos četros šāvienos bija precīzs, bet noslēdzošajā šāvienā tomēr kļūdījās. Kaut likās, ka tas Latvijas sportistam liegs iekļūt pirmajā desmitniekā, lieliskais slēpošanas ātrums tomēr viņam ļāva finišā pakāpties līdz pat devītajai vietai, kas ir Rastorgujeva šīs sezonas labākais rezultāts.

Uzvaru sacensībās izcīnīja pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējs Martēns Furkads no Francijas, kurš ar vienu kļūdu finišā par 7,7 sekundēm apsteidza četrkārtējo šī gada pasaules čempionu Ēmilu Hegle Svendsenu no Norvēģijas. Savukārt trešo vietu izcīnīja vēl viens norvēģis Tarjeijs Bē.

Tikmēr Rastorgujevs finišā no Furkada atpalika par 44,9 sekundēm.

Rastorgujevs slēpošanā sasniedza ātrāko laiku starp visiem sportistiem, bet, neskaitot sākuma intervālus, Latvijas biatlonists sasniedza trešo rezultātu.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijā ar 234 punktiem nostiprinājās Furkads, kurš jau par 91 punktu apsteidz otrajā vietā esošo Svendsenu. Savukārt trešais ar 133 punktiem ir krievs Jevgēņijs Ustjugovs.

Tikmēr Rastorgujevs ar 47 punktiem pacēlās uz 31.vietu.

Kā ziņots, pirms tam svētdien desmit kilometru iedzīšanas distancē dāmām triumfēja norvēģiete Sinove Solemdāle, tiekot pie otrā panākuma individuālajās sacensībās karjerā.

Kā zināms, posms piektdien sākās ar sprinta sacensībām, kurās desmit kilometru distancē vīriem Rastorgujevs izcīnīja 26.vietu, nopelnot pirmos kopvērtējuma punktus šosezon. Vēl Toms Praulītis ieņēma 101.vietu, bet Rolands Pužulis palieka priekšpēdējā, 104.pozīcijā. Savukārt 7,5 kilometru distancē dāmām Žanna Juškāne ieņēma 85.vietu.

Sestdien stafetes sacensībās sievietēm triumfēja Ukraina, bet vīru konkurencē nepārspēta palika Norvēģija. Tikmēr Latvijas kvartets - Edgars Piksons, Rastorgujevs, Praulītis un Pužulis - tika apsteigts par apli un ierindojās 21.vietā.

Līdz Soču ziemas olimpiskajām spēlēm notiks seši Pasaules kausa izcīņas posmi, bet pēc tam norisināsies vēl trīs.

Latvijai Soču Olimpiādē jau ir viena vieta vīriešu sacensībās. Nav šaubu, ka to aizņems Rastorgujevs, kurš pagājušajā sezonā «uzziedēja», sasniedzot augstus rezultātus. Pagājušo Pasaules kausa sezonu Rastorgujevs sāka negaidīti veiksmīgi un bija starp ātrākajiem slēpotājiem visu sportistu vidū, tomēr gadu mijā viņu vairakkārt piemeklēja veselības problēmas, un Latvijas sportists nepaspēja atgūties līdz pasaules čempionātam, kurā ar augstiem rezultātiem neizcēlās.

Tāpat Latvijai pēc pagājušās sezonas Nāciju kausa ieskaites rezultātiem Soču Olimpiādē pienākas viena vieta sieviešu sacensībās. Iespējams, ka Latvija dalībai Sočos saņems arī kādu īpašo ielūgumu jeb «wild card».

Pērnās Pasaules kausa sezonas noslēgumā Rastorgujevs ierindojās 36.vietā, bet sezonas izskaņā notikušajā Soču posmā Latvijas biatlonists pat izcīnīja ceturto vietu, un viņam pietrūka vien pavisam nedaudz, lai valstij sagādātu pirmo medaļu Pasaules kausa apritē pēc septiņu gadu pārtraukuma.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu