Latvijas biatlonisti PK stafetē tiek apdzīti par apli (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas vīriešu biatlona stafetes komanda sestdien tika apdzīta par apli Austrijas pilsētā Hohfilcenē notiekošā Pasaules kausa izcīņas otrā posma 4x7,5 kilometru sacensībās, ieņemot 21.vietu.

Kopumā sacensībās startēja 27 valstu komandas, no kurām pēdējās astoņas tika apdzītas par apli.

Edgars Piksons divās šaušanās izmantoja trīs rezerves patronas, izlases līderis Andrejs Rastorgujevs šāva nekļūdīgi, Toms Praulītis izmantoja visas sešas rezerves patronas un mēroja vienu soda apli, bet Rolands Pužulis izmantoja vienu rezerves patronu.

Uzvaru sacensībās svinēja norvēģi Vetle Šastads Kristiansens, Ūle Einārs Bjērndālens, Tarjeijs Bē un Ēmils Hegle Svendsens, kuri izmantoja desmit rezerves patronas un finišā par 19,3 sekundēm apsteidza Zviedrijas komandu. Zviedri šaušanā iztika ar piecu rezerves patronu izmantošanu.

No Zviedrijas kvarteta par 1,8 sekundēm atpalika Krievijas komandas, aiz kuras pirmajā sešiniekā ierindojās arī Austrijas, Francijas un Vācijas komandas.

Sacensības 18.vietā spēja noslēgt Igaunijas komanda, kas izmantoja 11 rezerves patronas un norvēģiem piekāpās par piecām minūtēm un 45,8 sekundēm.

Līdzās Latvijai par apli tika apsteigtas arī Rumānijas, Japānas, Polijas, Ķīnas, Serbijas, Dienvidkorejas un Lielbritānijas komandas.

4x6 kilometru stafetes sacensībās sievietēm sestdien uzvarēja Ukraina - Jūlija Džima, Vita Semerenko, Vaļa Semerenko un Oļena Pidrušna.

Posms piektdien sākās ar sprinta sacensībām, kurās desmit kilometru distancē vīriem Rastorgujevs izcīnīja 26.vietu, nopelnot pirmos kopvērtējuma punktus šosezon. Vēl Praulītis ieņēma 101.vietu, bet Pužulis palieka priekšpēdējā, 104.pozīcijā.

Savukārt 7,5 kilometru distancē dāmām Žanna Juškāne ieņēma 85.vietu.

Posms svētdien noslēgsies ar iedzīšanas sacensībām, kurām kvalificējies Rastorgujevs.

Līdz Soču ziemas olimpiskajām spēlēm notiks seši Pasaules kausa izcīņas posmi, bet pēc tam norisināsies vēl trīs.

Latvijai Soču Olimpiādē jau ir viena vieta vīriešu sacensībās. Nav šaubu, ka to aizņems Rastorgujevs, kurš pagājušajā sezonā «uzziedēja», sasniedzot augstus rezultātus. Pagājušo Pasaules kausa sezonu Rastorgujevs sāka negaidīti veiksmīgi un bija starp ātrākajiem slēpotājiem visu sportistu vidū, tomēr gadu mijā viņu vairakkārt piemeklēja veselības problēmas, un Latvijas sportists nepaspēja atgūties līdz pasaules čempionātam, kurā ar augstiem rezultātiem neizcēlās.

Tāpat Latvijai pēc pagājušās sezonas Nāciju kausa ieskaites rezultātiem Soču Olimpiādē pienākas viena vieta sieviešu sacensībās. Iespējams, ka Latvija dalībai Sočos saņems arī kādu īpašo ielūgumu jeb «wild card».

Pērnās Pasaules kausa sezonas noslēgumā Rastorgujevs ierindojās 36.vietā, bet sezonas izskaņā notikušajā Soču posmā Latvijas biatlonists pat izcīnīja ceturto vietu, un viņam pietrūka vien pavisam nedaudz, lai valstij sagādātu pirmo medaļu Pasaules kausa apritē pēc septiņu gadu pārtraukuma.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu