«Ventspils» basketbolisti piedzīvo pirmo zaudējumu Izaicinājuma kausa turnīrā (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas vicečempioni basketbolā «Ventspils» Eiropas Izaicinājuma kausa apakšgrupu sacensību ceturtajā spēlē otrdien savā laukumā ar rezultātu 63:81 (21:18, 16:28, 9:15, 17:20) pārliecinoši zaudēja Igaunijas vicečempioniem Tartu «Rock».

Latvijas klubs tādējādi cieta savu pirmo neveiksmi turnīrā un līdz ar to nespēja priekšlaicīgi nodrošināt vietu nākamajā posmā.

Ronalds Zaķis "Ventspils" komandas labā guva 18 punktus, bet Jānis Timma iekrāja 11 punktus un desmit atlēkušās bumbas. Savukārt "Rock" vienībā ar 16 punktiem izcēlās amerikānis Vinsents Simsons.

Spēles pirmo trīs ar pusi minūšu laikā "Ventspils" komanda panāca vadību ar 8:3, tomēr atrauties nekādi nespēja. Lai arī brīdi vēlāk mājinieku pārsvars sasniedza 13:5, "Rock" basketbolisti ar pacietīgu spēli uzbrukumā un aizsardzībā ātri vien panāca vairs tikai divu punktu deficītu. Laukuma saimnieku pusē vadības groži gan palika nemainīgi, bet pēc pirmās ceturtdaļas 'Ventspils" atradās vadībā ar 21:18.

Otrās ceturtdaļas ievadā ventspilniekiem nekādi neveicās ar punktu gūšanu, kas ļāva "Rock" pārņemt vadību ar 24:21. Ceturtdaļas vidū viesu pārsvars sasniedza sešu punktu atzīmi (30:24), bet pāris minūtes vēlāk "Rock" izvirzījās vadībā jau ar desmit punktiem (36:26). Otrās ceturtdaļas pirmo septiņu minūšu laikā "Ventspils" basketbolisti guva tikai piecus punktus, bet "Rock" pārsvars tikmēr sasniedza 13 punktu atzīmi. Ar punktu gūšanu mājiniekiem sāka sekmēties vien pašās ceturtdaļas beigās, kas ļāva līdz iešanai atpūtā viesu pārsvaru samazināt līdz deviņiem punktiem - 37:46.

Trešās ceturtdaļas pirmajā pusē mājiniekiem nekādi neizdevās tikt tuvāk par deviņu punktu starpību. "Ventspils" komanda bija jūtami uzlabojusi sniegumu aizsardzībā un lika viesiem darboties individuāli, tomēr otrajā laukuma galā katrs gūtais punkts mājiniekiem nāca ar ļoti lielām mokām. Divas ar pusi minūtes pirms ceturtdaļas beigām "Ventspils" panāca rezultātu 44:52, tomēr atlikušajā laikā mājinieki visās savās darbībās bija ļoti neveiksmīgi, ceturto ceturtdaļu uzsākot ar 15 punktu deficītu - 46:61.

Pirmajās trīs noslēdzošās ceturtdaļas minūtēs ventspilnieki punktus gūt nespēja, bet viesu pārsvars tikmēr sasniedza 18 punktu atzīmi. Turpinājumā "Ventspils" basketbolisti savu sniegumu tā arī nespēja uzlabot, kamēr "Rock" basketbolisti savu pārsvaru pārliecinoši palielināja līdz 20 punktiem. Zem šīs atzīmes mājinieki atgriezās vien noslēdzošajās cīņas sekundēs.

"Ventspils" komanda pirmajā aplī nepiedzīvoja nevienu zaudējumu. Sākotnēji Latvijas vienība dramatiskā cīņā ar rezultātu 66:65 izbraukumā pieveica "Rock", lai gan spēles gaitā kurzemnieki atradās iedzinējos ar 17 punktu starpību, bet pēc tam ar 72:63 savā laukumā pārspēja Zviedrijas čempionvienību Sēdertaljes "Sodertalje Basket". Savukārt pirmā apļa noslēdzošajā cīņā ar 78:71 izbraukumā tika apspēlēta Austrijas spēcīgākā komanda Vīnes "Zepter".

"Ventspils" atrodas C apakšgrupas līderpozīcijā ar trim uzvarām četrās spēlēs, "Rock" kontā ir divi panākumi, bet "Zepter" un "Sodertalje Basket" komandām ir pa vienai uzvarai trīs cīņās.

Sākotnēji komandas sadalītas astoņās grupās, pa četrām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs "Top 16" turnīrā, kur vienības atkal tiks sadalītas grupās, pa četrām komandām katrā.

Savukārt tad pēc divu apļu turnīra divas labākās vienības no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā "Ventspils" nespēja kvalificēties Eiropas Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālam, kaut pirmajā posmā cīnījās bez zaudējumiem. "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā "Ventspils" ar 1-4 piekāpās "VEF Rīga" komandai, sudraba medaļas iegūstot trešo gadu pēc kārtas, bet Baltijas Basketbola līgā (BBL) "Ventspils" kļuva par pirmo klubu no Latvijas, kas triumfējis sacensībās.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu