Visneveiksmīgākās slavenu futbolistu simulācijas (40)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Futbols ir pasaulē vispopulārākais sporta veids, piesaistot ļoti lielu auditoriju. Šajā sporta veidā ir ļoti daudz labu un mazāk labu «aktieru», kuru darbības laukumā bieži vien liek pasmaidīt. Spēlētāji, cenšoties izpelnīties tiesneša labvēlību, mēdz pārspīlēt, parādot, ka pret viņu pārkāpti noteikumi. Dažreiz tas izskatās pārāk teatrāli, smieklīgi, neticami. Ja ar viltīgām simulācijām izceļas ļoti slaveni futbolisti, tas futbola sabiedrībā kļūst par aprunāšanas vērtu momentu. Simulantus atceras!

 
Stīvens Džerards
Stīvens Džerards Foto: AP/Scanpix

Stīvens Džerards

Anglijas nacionālās komandas un Anglijas premjerlīgas kluba «Liverpool» pussargs Stīvens Džerards ir ļoti augstas klases futbolists, aizvadot spožu karjeru. 33 gadus vecais pussargs nav to spēlētāju vidū, kuri iemantojuši nelāgo simulantu reputāciju. Tomēr viņa karjerā ir viena spilgta epizode, kurā viņš cenšas parādīt pārkāpumu pretinieka soda laukumā, lai gan ne tuvu nebija saskarsme ar pretinieku. Tas notika pirms vairākiem gadiem Anglijas un Andoras izlases tikšanās reizē. Andoras futbolisti Džerardam pārmeta sliktu aktierspēli.

 
Tjerī Anrī
Tjerī Anrī Foto: REUTERS/SCANPIX

Tjerī Anrī

Pieredzējušā Francijas uzbrucēja Tjerī Anrī karjerā ir samērā daudz epizožu, kurās viņš teatrāli cenšas parādīt, ka ir neatļauti kavēts. Šobrīd viņš spēlē Amerikas Futbola līgas (MLS) klubā Ņujorkas «Red Bulls», bet 36 gadus vecā francūža neveiksmīgākās simulācijas epizodes meklējamas krietni agrāk, kad viņš savas karjeras labākajos gados pārstāvēja Londonas vienību «Arsenal».

2007. gadā «Arsenal» mačā ar Vīganas «Athletic» futbolistiem Anrī tiesnesim centās izlūgties 11 metru soda sitienu par pārkāpumu pret viņu, taču arbitrs skaidri redzēja notikušo laukumā un šo brīdi atstāja bez ievērības. Drīzāk Anrī varēja saņemt dzelteno kartīti par simulēšanu.

 
Rivaldo
Rivaldo Foto: AP/Scanpix

Rivaldo

Brazīlijas futbola leģenda Rivaldo savulaik tika uzskatīts par vienu no pasaules labākajiem uzbrūkošajiem pussargiem. 41 gadu vecais futbolists šobrīd spēlē dzimtenes vienībā «Sao Caetano», kur, visticamāk, noslēgs savas profesionāļa gaitas. Par Rivaldo slavenāko simulācijas epizodi kļuvis notikums 2002. gadā Pasaules kausa izcīņas mačā, kad Brazīlija spēkiem mērojās ar Turcijas izlasi.

Rivaldo gatavojās izpildīt stūra sitienu, gaidot padodam bumbu. To visai nesportiskā veidā izdarīja Turcijas futbolists, ar bumbu trāpot pa brazīlieša celi. Taču Rivaldo nokrita zemē un saķēra galvu, it kā būtu nogāzts ar kādu boksa paņēmienu. Viņš savu panāca - turks tika noraidīts no laukuma, bet visi atcerēsies šo Rivaldo teātri.

 
Veins Rūnijs
Veins Rūnijs Foto: REUTERS/SCANPIX

Veins Rūnijs

Veins Rūnijs ir iemantojis visai skandaloza futbolista slavu, izceļoties gan laukumā, gan ārpus tā. 28 gadus vecais futbolists ieguvis dažādus titulus un neapšaubāmi ir viens no labākajiem uzbrucējiem Anglijas premjerlīgā. Mančestras «United» zvaigzne 2009. gadā cīņā ar «Arsenal» sāncenša soda laukumā ļoti skaisti krita, un tiesnesis tam noticēja, piešķirot pretinieku vārtsargam dzelteno kartiņu un soda sitienu uz viņa sargātajiem vārtiem. Tomēr video ir skaidri redzams, ka Rūnijs šajā epizodē notēloja sadursmi.

 
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: AP/Scanpix

Krištianu Ronaldu

Portugāles zvaigzne Krištianu Ronaldu ir viens no pēdējo gadu pasaulē labākajiem futbolistiem. Arī šogad 28 gadus vecais uzbrucējs ir viens no galvenajiem pretendentiem uz gada labākā futbolista balvu. Viņš ir iemantojis slavu kā biežs simulants, īpaši laikā, kad pārstāvēja Mančestras superklubu «United». Viena no slavenākajām tēlošanas epizodēm Ronaldu karjerā ir fiksēta 2010. gadā UEFA Čempionu līgas mačā, kurā viņa pārstāvētā Madrides «Real» tikās ar «AC Milan» no Itālijas.

Šajā mačā pretinieks viņam ar roku trāpīja pa kaklu, taču ne spēcīgi. Ronaldu šajā epizodē tiesnesim centās parādīt, ka ir saņēmis sitienu pa seju, lai gan tā nebija. Portugāles izlases līderis nogāzās zemē un visai ilgi necēlās kājās, viņš cerēja, ka tiesnesis sodīs pretinieku par nenotikušu pāridarījumu.

Komentāri (40)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu