«Ajax» pārspēj «Barcelona»; zaudējums arī «Chelsea»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Negaidītu neveiksmi UEFA Čempionu līgas mačā otrdien piedzīvoja Spānijas čempionvienība «Barcelona», kas izbraukumā ar rezultātu 1:2 (0:2) piekāpās Nīderlandes komandai Amsterdamas «Ajax», turklāt zaudējumu cietusi arī ambiciozā Anglijas vienība Londonas «Chelsea».

H apakšgrupas komanda «Barcelona» jau pirmajā puslaikā nonāca iedzinējos ar 0:2, jo vispirms rezultātu mača 19.minūtē atklāja Tulani Serero, bet trīs minūtes līdz puslaika pārtraukumam izcēlās Denijs Hēsens.

Zīmīgi, ka otrā puslaika sākumā «Ajax» pamanījās palikt mazākumā, jo sarkano kartīti par pārkāpumu savā soda laukumā pret brazīliešu superzvaigzni Neimaru nopelnīja Joels Veltmans. 11 metru soda sitienu realizēja Ksavi Ernandess, bet līdz pamatlaika izskaņai Barselonas vienībai bija vairākas izdevības rezultātu vismaz izlīdzināt, taču bumbu mājinieku vārtos spēlētāji vairs nespēja ieraidīt, ciešot pirmo zaudējumu turnīrā.

Tikmēr citā H apakšgrupas spēlē Itālijas klubs «AC Milan» izbraukumā ar 3:0 (1:0) pārspēja Skotijas čempionus Glāzgovas «Celtic». Pirmos vārtus itāļu komandas labā 13.minūtē guva brazīlietis Kakā, kurš tikai pirms pāris mēnešiem atgriezās šajā komandā. Otrajā puslaikā viesiem izdevās nostiprināt vadību.

Pēc piecām aizvadītām kārtām līdervienība H apakšgrupā ir «Barcelona», kas tikusi pie desmit punktiem un jau nodrošinājusi sev vietu astotdaļfinālā. Pēc tam tai ar astoņiem punktiem seko «AC Milan», bet «Ajax» kontā ir septiņi punkti. Tieši šīs abas komandas pēdējā kārtā savā starpā noskaidros otru astotdaļfināla dalībnieci.

Tikmēr «Celtic» piecos mačos iekrājusi trīs punktus.

Savukārt zaudējumu E apakšgrupā piedzīvojusi «Chelsea», kas jau otro reizi šosezon atzina Šveices kluba «Basel» pārākumu, piekāpjoties tam izbraukumā ar 0:1 (0:0). Vienīgos vārtus uzvarētāju labā guva ēģiptietis Mohameds Salahs, kurš izcēlās arī abu komandu savstarpējā mačā septembrī, kad Bāzelē bāzētā vienība bija pārāka ar 2:1.

Tomēr, par spīti zaudējumam, «Chelsea» nodrošinājusi sev vietu astotdaļfinālā.

Tikmēr citā šīs grupas spēlē Rumānijas klubs Bukarestes «Steaua» savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar spēcīgo Vācijas vienību Gelzenkirhenes «Schalke 04».

E apakšgrupas kopvērtējuma pirmajā vietā ar deviņiem punktiem piecās spēlēs atrodas «Chelsea», bet otrajā vietā ar astoņiem punktiem ir «Basel», kamēr «Schalke 04» iekrājusi septiņus punktus. Šīs abas komandas tiksies sestajā kārtā un noskaidros, kura tiks pie ceļazīmes astotdaļfinālam. Savukārt apakšgrupas pēdējo, ceturto, vietu ieņem «Steaua», kas piecos mačos tikusi pie trim punktiem.

F apakšgrupā pie uzvaras izdevies tikt vienai no favorītēm Anglijas komandai Londonas «Arsenal», kas savā laukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) pieveica Marseļas «Olympique» vienību no Francijas.

«Arsenal» pamanījās izvirzīties vadībā jau spēles pirmajā minūtē, kad pretuzbrukumā izcēlās Džeks Vilšīrs. Tieši šis futbolists otrajā puslaikā guva arī Londonas kluba otros vārtus, realizējot teicamu vāciešu pussarga Mesuta Ezila piespēli.

Zīmīgi, ka pirms tam pirmajā puslaikā Ezils nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Citā šīs grupas duelī iepriekšējās sezonas otra spēcīgākā Vācijas un Eiropas komanda Dortmundes «Borussia» ar 3:1 (1:0) savā laukumā apspēlēja Itālijas vicečempionus «Napoli».

Rezultātu 11.minūtē no 11 metru soda sitiena atzīmes atklāja Marko Reiss, bet otrajā puslaikā Dortmundes rindās izcēlās poļu pussargs Jakubs Blaščikovskis. Tiesa, «Napoli» pēc Lorenso Insinjes precīzā raidījuma 71.minūtē izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam (1:2), bet pēc septiņām minūtēm vārtus guva «Borussia» gaboniešu uzbrucējs Pjērs Emeriks Obamejangs, nodrošinot Vācijas klubam uzvaru.

Pēc piecām kārtā F apakšgrupā ar 12 punktiem līdere ir «Arsenal», taču vēl nav garantējusi sev vietu astotdaļfinālā, jo tai trīs punktus zaudē «Borussia» un «Napoli», kamēr «Olympique» pie punktiem vēl nav tikusi.

Tikmēr G apakšgrupā Portugāles vienība «Porto» savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar Austrijas komandu Vīnes «Austria». Zīmīgi, ka «Austria» klubam šie bija tikai pirmie vārti šajā Čempionu līgas turnīrā, kurus 11.minūtē guva Romans Kīnasts.

Otrajā puslaikā «Porto» prata atspēlēties, kad kolumbiešu uzbrucējs Džeksons Martiness 48.minūtē guva vārtus pēc soda sitiena izspēles. Atlikušajā laikā Portugāles klubs centās gūt uzvaru, taču «Austria» teicami spēlēja aizsardzībā.

Citā šīs apakšgrupas mačā pie vērtīga neizšķirta, pateicoties kuriozi gūtiem vārtiem, tika Krievijas premjerlīgas futbola čempionāta līderi Sanktpēterburgas «Zeņit», kas piektās kārtas mačā savā laukumā cīnījās 1:1 (0:0) ar šosezon teicami spēlējošo Spānijas komandu Madrides «Atletico».

Spēles 53.minūtē rezultātu atklāja «Atletico» komandas uzbrucējs Adrians Lopess, bet 74.minūtē bumbu savas komandas vārtos kuriozā veidā raidīja Madrides kluba beļģu aizsargs Tobijs Alderveirelds. Viņš centās ar galvu raidīt bumbu ārā no soda laukuma, taču tās lidojums ieguva ļoti augstu trajektoriju un atrada ceļu viesu vārtos.

G apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar 13 punktiem ir «Atletico» un tā jau nodrošinājusi vietu astotdaļfinālā, bet sešus punktus izcīnījusi «Zeņit» vienība. Tikmēr pieci punkti «Porto», bet divi - «Austria» kontā.

Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs turnīra astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Savukārt turnīra fināls plānots 2014.gada 24.maijā Portugālē, Lisabonā.

Pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja Vācijas čempioni Minhenes «Bayern», kas finālmačā ar 2:1 pārspēja citu šīs valsts klubu Dortmundes «Borussia».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu