«Ventspils» Štelmahera dzimšanas dienā pieveic «Zepter»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas vicečempioni basketbolā «Ventspils» otrdien izcīnīja uzvaru arī trešajā Eiropas Izaicinājuma kausa apakšgrupu sacensību spēlē, izbraukumā ar 78:71 (17:25, 28:9, 15:15, 18:22) uzvarēja Austrijas spēcīgāko komandu Vīnes «Zepter».

«Ventspils» labā ar 14 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Lorenco Viljamss, bet 11 punktus iemeta Sandis Valters. Savukārt pa desmit punktiem Anatolija Kaširova un Jāņa Timmas rēķinā. Timmam arī 12 bumbas zem groziem.

Pirmajās piecās mača minūtēs ventspilnieki spēja gūt tikai trīs punktus, kamēr mājinieki - 11. Turpinājumā «Ventspils» spēlēja jau rezultatīvāk, taču tik un tā nespēja panākt «Zepter» basketbolistus, pietuvojoties vien līdz 20:14, bet pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar astoņu punktu deficītu (25:17).

Savukārt otrās ceturtdaļas ievads Latvijas komandai padevās jau krietni veiksmīgāks, jo pēc Sanda Valtera precīzā tālmetiena izdevās pietuvoties līdz viena metiena tiesai - 24:27.

Turpinājumā starp abām vienībām spēle ritēja punkts punktā, bet pamazām iniciatīvu pārņēma «Ventspils», pirmo reizi spēles vadībā izvirzoties vadībā cīņas 16.minūtē, kad 31:30 ar precīzu tālmetienu panāca Artjoms Butjankovs. Ceturtdaļas turpinājumā kurzemnieki bija ļoti rezultatīvi un turpināja nostiprināt nupat iegūto vadību, pirmo puslaiku noslēdzot ar jau 11 punktu pārsvaru - 45:34.

Otrajā puslaikā abas komandas punktus guva vienmērīgā ātrumā, bet Vīnes komandai neizdevās pietuvoties līdz vērā ņemamam atstatumam, jo ceturtdaļu pārtraukumā starp abām vienībām joprojām bija 11 punkti (60:49).

Ceturtajā ceturtdaļā «Zepter» centās lauzt cīņas gaitu, turklāt spēja pietuvoties līdz sešu punktu deficītam (64:70), tomēr brīdi pēc tam «Ventspils» leģionārs Lorenco Viljamss iemeta tālmetienu, atjaunojot komfortablu deviņu punktu pārsvaru. Pēdējā minūtē Austrijas komandai izdevās pietuvoties tikai līdz trim punktiem (71:74).

Turpinājumā «Ventspils» pretinieki izvēlējās sodu taktiku, bet Viljamss abus soda metienus raidīja grozā, panākot 76:71 vien 12 sekundes līdz cīņas beigām. Pēc tam precīzi bija arī abi Jāņa Timmas metieni no soda līnijas, uzstādot mača galarezultātu 78:71.

«Ventspils» komanda turnīru sākusi ar divām uzvarām. Sākotnēji Latvijas vienība dramatiskā cīņā ar rezultātu 66:65 izbraukumā pieveica Igaunijas vicečempionus Tartu «Rock», lai gan spēles gaitā kurzemnieki atradās iedzinējos ar 17 punktu starpību, bet pirms nedēļas ar 72:63 savā laukumā pārspēja Zviedrijas čempionvienību Sēdertaljes «Sodertalje Basket».

Pēc trim kārtām «Ventspils» atrodas apakšgrupas līderpozīcijā, bet «Zepter», «Sodertalje Basket» un «Rock» komandām ir pa vienai uzvarai.

Sākotnēji komandas sadalītas astoņās grupās, pa četrām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs «Top 16» turnīrā, kur vienības atkal tiks sadalītas grupās, pa četrām komandām katrā.

Savukārt tad pēc divu apļu turnīra divas labākās vienības no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu