Gulbis pēc Vimbldonas čempionāta pietuvojas pasaules ranga labāko simtam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas vadošais vīru tenisists Ernests Gulbis pēc gana sekmīgā Vimbldonas čempionāta jaunākajā pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpies par 29 vietām un nu ieņem 109.pozīciju.

Vimbldonas čempionāts noslēdzās svētdien, bet 29 gadus vecais Gulbis tajā aizkļuva līdz ceturtajai kārtai jeb astotdaļfinālam, tajā ar 6-4, 6-7 (5:7), 6-7 (10:12), 1-6 piekāpjoties japānim Kei Nišikori. Tiesa, šā mača laikā latvietis guva ceļgala savainojumu, kas viņam varētu likt izlaist vairākas nedēļas.

Par šo turnīru Gulbis kopumā nopelnīja 205 ATP ranga punktus, jo viņš pārvarēja arī Vimbldonas kvalifikāciju.

Kas līdzīgs latvietim padevās arī Francijas atklātajā čempionātā, kur viņš pārvarēja atlasi un aizkļuva līdz pamatturnīra otrajai kārtai. Šā gada sākumā Gulbis izkrita no pasaules ranga labāko divsimtnieka, tomēr kopš tā laika pakāpeniski savas pozīcijas uzlabojis. Vēl pērn viņš atkrita pat līdz pasaules ranga sestajam simtam, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu.

Tikmēr Latvijas tenisa otrā rakete Mārtiņš Podžus ATP rangā zaudējis 60 vietas un šobrīd ieņem 603.vietu, bet valsts trešā rakete Artūrs Lazdiņš par desmit pozīcijām pakāpies uz 1234.vietu. Savukārt pērn uz brīdi Gulbim valsts pirmās raketes godu atņēmušais Miķelis Lībietis, kurš novembrī guva smagu Ahileja cīpslas traumu, ar Krišjāni Stabiņu joprojām ieņem dalītu 1606.pozīciju.

Starp latviešu sportistiem vēl dalītā 1701.vietā ir Roberts Grīnvalds un Jānis Podžus, bet Mārtiņš Rocēns ierindojas 1889.pozīcijā.

Tikmēr pasaules ranga desmitniekā pēc Vimbldonas notikušas vairākas izmaiņas, tomēr vadošais četrinieks palicis nemainīgs. Līderpozīciju saglabājis Francijas atklātajā čempionātā uzvarējušais Rafaels Nadals, kurš Vimbldonā tika līdz pusfinālam, bet viņam joprojām seko titulētais šveicietis Rodžers Federers. Viņam prestižajā turnīrā negaidīti nācās piedzīvot zaudējumu ceturtdaļfinālā.

Savukārt trešais rangā ir Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, kuram seko argentīnietis Huans Martins del Potro, bet piektais tagad ir Dienvidāfrikas Republikas pārstāvis Kevins Andersons, kurš Vimbldonā pieveica Federeru un sasniedza arī finālu. Sestais joprojām ir bulgārs Grigors Dimitrovs, kamēr divu vietu kritumu piedzīvojis horvāts Marins Čiličs.

Astotais, veicot divu pozīciju kāpumu, ir amerikānis Džons Isners, bet uz devīto vietu no septītās noslīdējis austrietis Dominiks Tīms. Tikmēr pirmo desmitnieku noslēdz Vimbldonas čempions Novaks Džokovičs no Serbijas, kurš starp labākajiem desmit atgriezies pirmo reizi kopš pagājušā gada rudens. Iepriekš serbs atradās pasaules ranga 21.vietā.

Džokovičs svētdien Vimbldonas čempionāta finālā 6-2, 6-2, 7-6 (7:3) pārliecinoši uzvarēja Andersonu, šajā turnīrā triumfējot ceturto reizi karjerā. Serbam šis ir pirmais «Grand Slam» tituls kopš 2016.gada, kad viņš uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā. Pēc tam gan sekoja traumas un fiziskās formas bedre.

Dubultspēļu rangā Lībietis saglabājis 239.pozīciju, bet Mārtiņš Podžus ir 1172.vietā, kamēr Mikus Losbergs atrodas 1540.vietā, veicot attiecīgi divu un 11 pozīciju kāpumu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu