Latvijas hokeja federācija oficiāli lauž līgumu ar Irbi (100)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) oficiāli pārtraukusi darba attiecības ar Latvijas izlases galvenā trenera Teda Nolana asistentu, leģendāro vārtsargu Artūru Irbi, nolemts trešdienas LHF valdes sēdē.

Sakarā ar 2013. gada 10. oktobra Irbes paziņojumu, ka treneris vēlas pārtraukt līgumattiecības ar Latvijas Hokeja federāciju, LHF valde pieņēma lēmumu apmierināt speciālista lūgumu un pārtraukt visas juridiskās attiecības, kas saistītas ar Irbes darbu Latvijas hokeja valstsvienībā.

Irbe savā iesniegumā rakstīja, ka federācijas prezidents Kirovs Lipmans vairākus mēnešus nav pildījis līguma saistības. Kaut gan pats Lipmanis pilnībā noliedza šo Irbes apgalvojumu.

Neskatoties uz šo iesniegumu, Irbe arī turpmāk apsolījis neliegt padomu un zināšanas Latvijas hokejistiem.

Jau vēstījām, ka nav pamata Irbem izmaksāt algu kā trenerim, jo viņam nav trenera licences un atbilstošas izglītības. Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) šā jautājuma ietvaros ir uzdevis Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta un jaunatnes departamentam iesniegt priekšlikumus par sporta treneru sertifikācijas pilnveidošanu.

Latvijas hokeja leģenda par izlases galvenā trenera Nolana palīgu oficiāli kļuva 2013.gada 6.aprīlī.

Irbe savas hokejista karjeras laikā 13 sezonas aizvadīja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), 2002.gadā kopā ar Karolīnas «Hurricanes» aizkļūstot līdz Stenlija kausa izcīņas finālsērijai.

Latvijas izlases sastāvā Irbe aizvadījis 64 spēles un piedalījies deviņos pasaules čempionātos, kā arī divos olimpisko spēļu turnīros. 1989. un 1990. gadā Irbe piedalījās pasaules čempionātā PSRS izlases sastāvā.

2010. gadā Irbe tika uzņemts Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē.

Komentāri (100)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu