«Ventspils» ar smagu uzvaru sāk Eiropas Izaicinājuma kausa sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkventspils.lv

Latvijas vicečempioni basketbolā «Ventspils» jaunās sezonas pirmajā Eiropas Izaicinājuma kausa pirmā posma spēlē otrdien ar rezultātu 66:65 (9:19, 14:20, 16:10, 27:16) smagā cīņā pieveica Igaunijas otro spēcīgāko komandu Tartu «Rock».

Vēl 13 minūtes pirms pamatlaika beigām «Ventspils» atradās iedzinējos ar 29:46, tomēr atlikušajā laikā spēja lauzt cīņas gaitu.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 19 gūtajiem punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Ronalds Zaķis, 16 punktus pievienoja Sandis Valters, bet ar 15 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Jānis Timma.

Savukārt «Rock» vienībā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Joseps Tome.

Maču viesi neiesāka veiksmīgi. Ja vēl ceturtajā minūtē pēc Sanda Valtera tālmetiena «Ventspils» spēja pietuvoties pretiniekiem līdz 8:9, atlikušajā pirmās ceturtdaļas daļā Latvijas klubs guva vēl tikai vienu punktu un pēc desmit spēlētām minūtēm atradās iedzinējos ar 9:19.

Otrā ceturtdaļa turpinājās ar līdzīgu scenāriju, un pirmo grozu spēlē «Ventspils» guva vien tās ceturtās minūtes beigās, kad Latvijas klubs jau bija nokļuvis iedzinējos ar 14:26. Ceturtdaļas vidū trīs veiksmīgi tālmetieni īsā brīdī «Rock» labā izdevās Josepam Tomem, un viesi jau panāca 32:15. Savukārt pēc pirmā puslaika Latvijas klubs bija iedzinējos ar 23:39.

Spēles trešajā desmitminūtē «Ventspils» lēnām sāka atspēlēšanos. Ja trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām «Rock» vēl panāca 46:29, turpinājumā viesi rezultatīvi noslēdza piecus uzbrukumus un pietuvojās pretiniekiem līdz 39:49.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā Sandis Valters pirmoreiz pēc ilgāka pārtraukuma samazināja ventspilnieku deficītu līdz mazāk nekā desmit punktiem. Ceturtdaļas vidū divus tālmetienus pēc kārtas iemeta Jānis Timma, palīdzot pietuvoties pretiniekiem līdz 51:55. Savukārt trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām vēl viens Timmas trīspunktnieks jau samazināja deficītu līdz 56:57, bet vēl pēc brīža jau Ronalds Zaķis tikai trešo reizi cīņā izvirzīja vadībā ventspilniekus.

Turpinājumā «Ventspils» ieguva arī septiņu punktu pārsvaru, bet «Rock» īsā laikā atspēlējās un 26 sekundes pirms pamatlaika beigām vairs zaudēja tikai ar 62:64. Valteram realizējot divus soda metienus, «Ventspils» atkal ieguva pārsvaru, kas lielāks par viena metiena tiesu, un vēlreiz to mājinieki samazināt spēja tikai pēdējā sekundē, tomēr ar to nebija pietiekami, lai tiktu pie uzvaras.

Kopā ar «Ventspils» un «Rock» Eiropas Izaicinājuma kausa C apakšgrupā cīnās arī Austrijas vienība Vīnes «Zepter» un Zviedrijas komanda Sēdertaljes «Sodertalje Basket».

«Rock» komanda Latvijas līdzjutējiem labi pazīstama no sacensībām Baltijas Basketbola līgā (BBL). Šajā sezonā abas komandas spēlē dažādās BBL apakšgrupās - ventspilnieki sezonu sākuši ar trim panākumiem četros mačos, bet «Rock» komanda tikusi pie diviem panākumiem piecos mačos. Savukārt nacionālajos čempionātos abas vienības šosezon vēl nav cietušas neveiksmi.

Abas vienības savā starpā divreiz tikās pirmssezonas sagatavošanās posmā, ventspilniekiem ar 71:64 uzvarot Liepājā notikušā «Triobet LOC» kausa izcīņas pārbaudes turnīra finālā, bet ar 68:71 piekāpjoties BBL kausa pusfinālā.

«Ventspils» aizvadītajā nedēļā savas rindas papildināja ar Krievijas spēlētāju Anatoliju Kaširovu, kurš pievienojies uz pārbaudes laiku, bet no kluba atbrīvots tika amerikānis Kristofers Feibers.

Eiropas Izaicinājuma kausā sākotnēji komandas sadalītas astoņās grupās, pa četrām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs «Top 16» turnīrā, kur vienības atkal tiks sadalītas grupās pa četrām komandām katrā.

Savukārt tad pēc divu apļu turnīra divas labākās vienības no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram.

Eiropas Izaicinājuma kausā «Ventspils» spēlē ceturto gadu pēc kārtas un iepriekšējās trijās reizēs vienmēr pārvarēts pirmais posms, turklāt divus no gadiem arī sasniegts ceturtdaļfināls. Pagājušajā sezonā ventspilniekiem labāko astotniekam kvalificēties neizdevās, kaut pirmajā posmā Latvijas klubs cīnījās bez zaudējumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu