Nolans: Ļoti žēl, ka pašlaik kopā ar komandu nav Irbes (21)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tā kā Latvijas hokeja izlase gaidāmās pārbaudes spēles pret Krievijas otro valstsvienību neaizvadīs savā iespējami labākajā sastāvā, šī daudziem hokejistiem būs iespēja pieteikt sevi cīņai par vietu olimpiskajās spēlēs, kā arī demonstrēt savu attieksmi pret darbu un komandas garu, uzsver izlases galvenais treneris Teds Nolans.

Latvijas un Krievijas izlases savā starpā tiksies piektdien un sestdien «Arēnā Rīga». Šīs pārbaudes spēles būs vienīgās Latvijas valstsvienībai savā laukumā pirms nākamā gada Soču olimpiskā turnīra.

Vēlas sastāvā hokejistus ar labāko attieksmi

«Šis mums ir liels gads, un gaidāmā notikuma sasniegšanai esam pielikuši milzu pūles. Sočos cīnīsimies ar pasaules labākajām izlasēm, tāpēc esam patīkamu sajūtu pilni,» pēc pirmā izlases treniņa pauda Nolans. «Diemžēl vairāki no mūsu spēlētājiem ir traumēti vai citu iemeslu dēļ mačos pret Krieviju nespēlēs, tāpēc pāris citiem hokejistiem ir radusies iespēja atstāt labu iespaidu. Lielā mērā atklāts ir jautājums par trešās un ceturtās maiņas sastāvu, kā arī vairākām aizsargu pozīcijām. Esmu puišiem teicis, ka šajās vietās vēlamies redzēt hokejistus ar labāko attieksmi - tādus, kuri komandas intereses liks pirmajā vietā.»

Pārbaudes spēlēs vērtēs spēlētāju attieksmi

«Centra uzbrucēju trūkums ir mūsu problēma. Es tomēr ceru, ka laikā atgūties spēs Jānis Sprukts, tāpat Sočos mums palīdzēs Zemgus Girgensons, bet pašlaik savainojuma dēļ nespēlē Andris Džeriņš. Šie puiši varētu būt mūsu palīgi olimpiskajās spēlēs, bet šobrīd ļausimies eksperimentiem un izmēģināsim dažādus variantus,» piebilda treneris. «Šajos divos mačos noteikti vēl nespēsim iespēlēt sadarbību, kādu vēlamies redzēt olimpiskajās spēlēs. Piektdien un sestdien uz ledus būs ne tik daudz eksperimenti, drīzāk rūpīga spēlētāju attieksmes pētīšana.»

«Dalība olimpiskajās spēlēs ir Latvijas lielā iespēja, tāpēc ir žēl, ka jau no pirmā treniņa neesam kopā arī ar Rīgas «Dinamo» spēlētājiem. Viņiem ir savi treniņi, taču tas nekas - strādāsim ar to, kas ir mūsu rīcībā,» izteicās Nolans.

Vārtus sargās Masaļskis

Nolans pauda pārliecību, ka abos mačos ar Krievijas izlasi mājinieku vārtus sargās Edgars Masaļskis, jo viņam nepieciešama spēļu prakse. «Varbūt pāris labi mači palīdzēs viņam atrast darbu, līdzīgi kā tas pagājušajā gadā bija Mārtiņam Cipulim. Man patīk gados jaunais Elvis Merzļikins, kuru esmu redzējis vairākos pasaules jauniešu čempionātos. Es gribētu viņu redzēt uz ledus, taču šobrīd svarīgāka ir Masaļska situācija.»

«Pašlaik mani neuztrauc tas, ka komandā nav pieredzējušo Ozoliņa, Georgija Pujaca un Aleksandra Ņiživija. Viņiem nepieciešama atpūta, bet par viņu spējām laukumā šaubu nevienam nav. Mums ir citi spēlētāji, kuri šajos mačos var būt līderi, kā Mārtiņš Karsums,» izcēla treneris. «Viņš šobrīd ir tik labā formā kā nekad. Viņš ir lielisks spēlētājs, kurš tieši tagad pilnībā demonstrē savas spējas. Šāda līmeņa hokejistam, manuprāt, vajadzētu spēlēt Nacionālajā hokeja līgā (NHL).»

Irbem bija milzīga loma komandas panākumos

Kopā ar Nolanu izlasi mačiem pret Krieviju gatavo Toms Kūlens, bet Artūrs Irbe, kurš pēc nesaskaņām ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) pauda vēlmi atkāpties no darba izlasē, šajos mačos ar komandu nestrādās.

«Man ir ļoti žēl, ka pašlaik kopā ar komandu nav Irbes. Uzskatu, ka, tieši pateicoties Irbem un Ozoliņam, mēs spējām kvalificēties Olimpiādei. Nezinu, kā situācija attīstīsies, jo šis ir augstāku instanču kompetences lēmums,» pauda Nolans. «Kanādā strādāšanai ar hokejistiem pietiek ar zināmu pieredzi šajā sporta veidā, un viss. Ceru, ka risinājums tomēr tiks atrasts.»

Irbem nav pamata izmaksāt algu kā trenerim, jo viņam nav trenera licences un atbilstošas izglītības. Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) šā jautājuma ietvaros ir uzdevis Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta un jaunatnes departamentam iesniegt priekšlikumus par sporta treneru sertifikācijas pilnveidošanu.

Gatavojoties 2014.gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, 17. un 18. decembrī Latvijas izlase izbraukumā divas reizes spēkiem mērosies ar Vācijas izlasi. Savukārt spēļu priekšvakarā Sočos tiks aizvadītas pārbaudes spēles ar Krieviju un Austriju.

Olimpisko hokeja turnīru Latvijas izlase sāks 12.februārī ar spēli pret pēdējā pasaules čempionāta sudraba medaļu ieguvējiem Šveici. Pēc tam 14. februārī Latvijas pretiniece būs Čehija. Savukārt vēl dienu vēlāk Latvijas izlase sacentīsies ar pasaules čempioniem zviedriem.

18.februārī būs kvalifikācijas spēles ceturtdaļfinālam, kas norisināsies 19.februārī, bet pusfināli tiks aizvadīti 21.februārī.

Starts Soču Olimpiādē Latvijas hokeja izlasei olimpiskajās spēlēs būs ceturtais pēc kārtas.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu