Laikraksts: Indriksons pats atpirks «Skonto» stadionu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Skonto» stadions tiks pārdots, un es pats vien to atpirkšu, laikrakstam «Dienas Bizness» atzinis stadiona projekta attīstītājs Guntis Indriksons.

«Uzskatu, ka man tas ir jādara, ņemot vērā, ka savulaik esmu šo projektu radījis, attīstījis, ieguldījis tajā līdzekļus, ņemot lielus kredītus. Vienkārši pašreiz nav īstais laiks to darīt,» norādījis Indriksons.

Viņš uzskata, ka noteiktā izsoles sākumcena ir par lielu, adekvāta būtu summa astoņu līdz 10 miljonu eiro apmērā. Indriksons arī pieļāvis, ka stadionu varētu atpirkt pēc sešiem līdz astoņiem mēnešiem.

25.oktobrī plānotā «Skonto» stadiona izsole nenotika, jo neviens investors nebija reģistrējies un iemaksājis nepieciešamo drošības naudu, lai piedalītos izsolē, tādēļ plānoto izsoli nolemts atcelt, informēja problemātisko aktīvu pārvaldītājas AS «Reverta» Komunikācijas un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa.

Lai arī iepriekš bija vērojama aktīva interese par izsoli, neviens pircējs izsolei nepieteicās. Lai to izdarītu, investoriem bija nepieciešams reģistrēties izsolei, pārskaitot tās rīkotāja SIA «NIF Projekts 5» norēķinu kontā nodrošinājuma naudu jeb 10% no nekustamā īpašuma noteiktās vērtības. «Skonto» stadiona gadījumā tas ir 1,25 miljoni eiro (0,875 miljoni latu).

«Rīkojot izsoli, centāmies uzrunāt un informēt iespējami plašu interesentu loku. Tagad apsvērsim citas pārdošanas formas un iespējas. Taču, ņemot vērā objekta izdevīgo atrašanās vietu un ģeogrāfisko novietojumu, izsoles atcelšanu neuzskatām par neveiksmi, jo objekta vērtība nemazināsies. Tā pat varētu pieaugt, ko noteiks nekustamo īpašumu tirgus attīstība un pircēju finansiālās iespējas,» skaidroja Ozoliņa.

Informācija par stadiona «Skonto» tālākajiem pārdošanas plāniem būs atrodama «Revertas» mājaslapā «www.reverta.lv».

«Skonto» stadionu jau divus gadus parādsaistību dēļ ir pārņēmis lielākais nodrošinātais kreditors «Reverta». Izsoles sākuma cena tika noteikta 12,5 miljoni eiro (8,75 miljoni latu).

Pārdodamo īpašumu veido zemes gabals, uz kura atrodas daudzfunkcionāla sporta halle, stadions un noliktava 34 906 kvadrātmetru platībā, kā arī trīs neapbūvēti zemesgabali attiecīgi 4337 kvadrātmetru, 4300 kvadrātmetru un 2390 kvadrātmetru platībā.

Savulaik «Parex bankas» kreditētais projekts paredzēja stadiona «Skonto» iegādi un attīstību. Ilgstošu kredītsaistību nepildīšanas dēļ 2011.gadā objektu pārņēma lielākais nodrošinātais kreditors - «Reverta», kuras uzdevums ir atgūt «Parex bankas» kādreiz izsniegtos kredītus un atmaksāt tos valstij. Lai atbalstītu sporta profesionāļus un entuziastus Latvijā, vienlaikus ar stadiona pārņemšanu «Reverta» noslēdza vienošanos par stadiona izmantošanu futbola spēlēm līdz 2013.gadam.

AS «Reverta» ir lielākais problemātisko aktīvu pārvaldītājs Baltijas valstīs. Kopš 2010.gada 1.augusta līdz 2013.gada 30.jūnijam «Reverta» no problemātisko aktīvu izstrādes un pārdošanas ir atguvusi vairāk nekā 460 miljonus eiro (322 miljonus latu).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu