Verpakovskis nākamajā PK kvalifikācijas ciklā nespēlēs (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Visu laiku rezultatīvākais Latvijas futbola valstsvienības spēlētājs Māris Verpakovskis nākamajā atlases ciklā vairs neplāno palīdzēt izlasei, uzbrucējs izteicās pēc otrdien aizvadītā Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas cikla noslēguma.

Neskatoties uz pirmajās 16 minūtēs zaudētiem diviem vārtiem, Latvijas izlase cikla noslēdzošajā mačā cīnījās neizšķirti 2:2 (0:2) ar Slovākiju. Noslēdzošos vārtus jau kompensācijas laikā guva Renārs Rode.

«Veiksmīgi atspēlējāmies no divu vārtu deficīta. Ielaidām divus vienādus vārtus no stūra sitiena, kas pēdējās spēlēs mums gadās regulāri. Tas nav nopietni, tam noteikti jāpievērš uzmanība, jo, ja gribam kaut ko sasniegt, tik bieži ielaist vienādus vārtus no standartsituācijām nedrīkst,» skarbs bija Verpakovskis. «Tomēr prieks, ka komanda parādīja raksturu.»

«Ja godīgi, pat nevaru atcerēties, kad izlasei pēdējo reizi bijis tik labs otrais puslaiks. Pēc spēles gan īsti labi nekad nedomājas,» teica uzbrucējs, kurš tieši otrdien svinēja 34.dzimšanas dienu. «Pēdējos gados bijis tā, ka pēc vieniem vai diviem zaudētiem vārtiem seko arī nākamie, jo neprotam atkopties un lauzt spēles gaitu. Šoreiz sanāca, un tas mūs visus priecē.»

«Rezultāts pierāda, ka mums pietika spēka otrajā puslaikā veikt aktīvu presingu un meklēt savas iespējas, lai arī es neteiktu, ka viss otrais puslaiks bija mūsu presinga pilns,» stāstīja Verpakovskis, kurš laukumā izgāja 85.minūtē, kad nomainīja Eduardu Višņakovu. «Mēs laikam labāk spējām izmantot savas iespējas. Nevar teikt, ka iespiedām slovākus savā laukuma pusē, taču gājām uz priekšu un nebaidījāmies. Labāk tomēr ir zaudēt ar 1:3 vai 1:4, nevis spēlēt no aizsardzības un piekāpties ar to pašu 0:2. Šāds rezultāts galu galā dod pārliecību visai komandai.»

Foto: AFP/LETA

Šī Višņakovam bija tikai otrā spēle Latvijas izlasē, bet viņš jau to sāka pamatsastāvā. Šajā cīņā Latvijai bija jāiztiek bez Vācijas bundeslīgā spēlējošā uzbrucēja Artjoma Rudņeva. «Uzskatu, ka izlases jaunā uzbrucēju līnija ir diezgan laba. Komandā ir spēcīga konkurence, kas nozīmē, ka izlases galvenajam trenerim Marianam Paharam nākotnē nopietni būs jāpalauza galva, kuru tad sūtīt laukumā.»

Šī Verpakovskim bija 102. spēle valstsvienībā un šajā laikā viņš guvis 29 vārtus. Uzbrucējs atzina, ka vēl plāno piedalīties novembrī paredzētajā pārbaudes spēlē, bet pēc tam atstāt izlasi.

«Domāju, ka mans posms izlasē ir pienācis tā beigām un šis bija mans pēdējais cikls. Esmu par to pārliecināts,» Verpakovskis apstiprināja jau iepriekš izteiktos pieņēmumus. «Ar treneri vienojāmies visu līdz galam izrunāt novembrī, kad būs pārbaudes spēle, taču neuzskatu, ka manas domas pa šo laiku mainīsies.»

Pēc otrdienas mača Pahars izteicās, ka novembrī Latvijai noteikti būs pārbaudes mačs, tomēr pagaidām pretinieks vēl nav zināms.

«Izvēlē sava loma ir visiem faktoriem - motivācijai, spēkam un konkurencei izlasē. Visam tomēr ir savs laiks. Labāk ir aiziet pašam, nevis gaidīt, kad tev to kāds palūdz,» stāstīja liepājnieks. «Man tomēr tikko apritēja 34 gadi. Domāju, ka visu, ko izlasei esmu varējis dot, esmu tai jau atdevis. Ir pienācis laiks sevi pierādīt jaunajiem spēlētājiem. Viņiem jāsaka savs vārds.»

Šosezon Verpakovskis cīnās Grieķijas augstākās līgas komandā «Ergotelis».

«Redzēs, kā attīstīsies mana turpmākā karjera klubā. Ja to ļaus veselība un būs labi piedāvājumi, labprāt turpināšu spēlēt. Ja ne, varbūt mierīgi arī beigšu klubu karjeru,» teica uzbrucējs. «Man ir līgums līdz nākamajai vasarai. Redzēs, kā aizritēs šī sezona, un pēc tam arī domāšu.»

Par visu laiku rezultatīvāko Latvijas izlases futbolistu Verpakovskis oficiāli kļuva 2009.gadā pēc spēles ar Luksemburgu, kad guva savus 25.vārtus valstsvienībā.

Joprojām nav skaidrības, cik vārtus izlasē guvis pirmskara laika futbolists Ēriks Pētersons, jo pēc vieniem datiem viņš bija guvis 21 vārtus, bet pēc citiem - 24 vārtus. Šaubas radīja 1930.gada 17.augustā notikusī spēle, kurā Latvijas izlase nospēlēja neizšķirti 3:3 ar Lietuvu, bet Pētersona kontā tika ieskaitīti visi trīs izlases vārti, tomēr viņš neguva nevienus no tiem.

«Pētersons guva 21 vārtus, un to var apgalvot ar 99 procentu garantiju. Katrā ziņā tanī spēlē Kauņā viņš ar vārtu guvumu neizcēlās,» iepriekš izteicās futbola vēsturnieks Juris Zuntners. «Cita lieta, ka tolaik bija grūti skaitīt vārtus salīdzinājumā ar mūsdienām, jo pretiniekam pietika kaut nedaudz pieskarties bumbai, lai tas tiktu ieskaitīts kā sitiens savos vārtos.»

Zuntners kā uzticamākos avotus izmanto tā laika Latvijas laikrakstu «Jaunākās Ziņas» un «Latvis» pēcspēles dienu izdevumus.

Tāpat Verpakovskis pagājušajā mēnesī kļuva par septīto futbolistu, kurš aizvadījis vismaz 100 spēles Latvijas izlasē. Rekordists ar 167 mačiem ir Vitālijs Astafjevs, bet karjeru valstsvienībā no šiem spēlētājiem pašlaik turpina arī Juris Laizāns, kuram mačs ar Slovākiju bija 112.karjerā.

Karjeras sākumā Verpakovskis spēlēja Latvijas komandās «Liepājas metalurgs» un Rīgas «Skonto», bet 2003.gadā tika pārdots slavenajai Ukrainas vienībai Kijevas «Dinamo».

Turpinājumā viņš bijis izīrēts arī Horvātijas vienībai Splitas «Hajduk», kā arī Spānijas klubiem Vigo «Celta» un «Getafe», bet 2009.gadā arī pirmoreiz tika izīrēts uz «Ergotelis». Vēlāk viņš pievienojās arī Azerbaidžānas komandai «Baku», bet pērn atgriezās «Ergotelis» sastāvā, kurai šosezon palīdzēja iekļūt Grieķijas superlīgā.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu