Latvijas izlase PK kvalifikāciju noslēdz ar neizšķirtu pret Slovākiju (7)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas futbola izlase savā noslēdzošajā 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē otrdien savā laukumā tikai kompensācijas laikā izrāva neizšķirtu 2:2 (0:2) pret Slovākijas valstsvienību.

Cīņas rezultātu devītajā minūtē atklāja Slovākijas izlases uzbrucējs Martins Jakubko, bet 16.minūtē pretinieku pārsvaru dubultoja Kornels Salāta. Abus vārtus slovāki guva pēc stūra sitienu izspēles.

Pašā otrā puslaika sākumā vienus vārtus Latvijas izlasei atguva Valērijs Šabala, bet jau kompensācijas laikā pēc stūra sitiena Latvijai neizšķirtu izrāva Renārs Rode.

Cīņu Latvijas izlase sāka samērā labi un spēja izveidot vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, tomēr mājinieki nospēlēja ļoti nesekmīgi standartsituāciju izspēlēs un līdz 16.minūtei zaudēja divus vārtus pēc stūra sitieniem, kas tika izspēlēti uz tuvo vārtu stabu - sākotnēji rezultatīvi izcēlās Jakubko, bet vēlāk nekļūdījās arī Salāta.

Latvijas izlasē spēles sākumā viens no redzamākajiem spēlētājiem bija Eduards Višņakovs, kurš aizvadīja vien otro spēli valstsvienībā. Kopumā nevienai no komandām nebija izteikts pārsvars un rezultāts pirmajā puslaikā vairs nemainījās.

Otro puslaiku Latvijas izlase iesāka ļoti sekmīgi un jau otrajā minūtē pārsteidza pretinieku aizsardzību - Šabala izskrēja pret vārtiem un izdarīja sitienu, bumbai ielidojot pašā vārtu stūrī. Zīmīgi, ka slovāku vārtsargs Matūšs Kozāčiks nemaz necentās pēc tās lekt.

Kopumā otrajā puslaikā iniciatīva piederēja Latvijas izlasei. Lieliska iespēja mājiniekiem radās 15 minūtes pirms pamatlaika beigām, kad viens pret Kozāčiku izgāja Višņakovs. Sekmīgāks bija slovāku vārtsargs, bet Višņakovs viņam ielidoja kājās.

Kaut likās, ka cīņas beigās rezultāts vairs nemainīsies, jau kompensācijas laikā Latvijas izlase rezultātu izrāva tāpat kā zaudēja abus vārtus - pēc Artūra Zjuzina izpildīta stūra sitiena bumba nokļuva pie Kaspara Gorkša, kurš to «nometa» vārtu priekšā, un bumbu vārtos iespieda Rode. Arī pašā izskaņā pārsvars bija Latvijai, bet cīņa noslēdzās ar 2:2.

Tā kā šis mačs Latvijas izlasei neko neizšķīra, komandas sākumsastāvā bija diezgan ievērojamas izmaiņas. Valstsvienības pamata 11 spēlētāju vidū debitēja Renārs Rode, Andrejs Kovaļovs un Eduards Višņakovs. Tāpat vārtos bija Aleksandrs Koliņko, bet rezervē palika Māris Verpakovskis, Andris Vaņins un arī Artūrs Zjuzins.

Latvijas izlasei šajā mačā nevarēja palīdzēt pamatsastāvā ierasti spēlējošie Aleksandrs Cauņa, Artjoms Rudņevs, Ritvars Rugins un Alans Sineļņikovs, kā arī Vladislavs Gabovs.

Savukārt Slovākijai savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt tās lielākā zvaigzne Mareks Hamšīks. Pussargs ikdienā spēlē Itālijas A sērijas klubā «Napoli». Savukārt diskvalifikāciju dēļ laukumā nedevās arī aizsargs Martins Škrtels («Liverpool», Anglija), pussargs Vladimīrs Veiss (Pireju «Olympiacos», Grieķija), pussargs Miroslavs Stohs (Saloniku PAOK, Grieķija) un aizsargs Tomāšs Hubočans (Sanktpēterburgas «Zeņit», Krievija).

Jau pirms noslēdzošā mača ir skaidrs, ka cikla noslēgumā G apakšgrupas kopvērtējumā Latvijas izlase ieņems piekto vietu, apsteidzot vienīgi Lihtenšteinu. Savukārt Slovākija un Lietuva cīnās par trešo vietu.

Citās G apakšgrupas noslēdzošajās spēlēs otrdien Grieķija ar 2:0 (1:0) pieveica Lihtenšteinu, bet Lietuva savā laukumā ar 0:1 (0:0) piekāpās Bosnijai un Hercegovinai, kas līdz ar to kvalificējās finālturnīram.

Zīmīgi, ka iepriekšējos divos atlases ciklos bosnieši no cīņas par vietu finālturnīrā izstājās vien pēc «play-off» mačiem, bet tagad valstsvienība pirmoreiz vēsturē kvalificējusies kādām no prestižākajām sacensībām.

Noslēguma kopvērtējumā bosnieši, kā arī Grieķija izcīnīja pa 25 punktiem desmit spēlēs, tomēr bijušajai Dienvidslāvijas komandai bija ievērojami labāka vārtu attiecība. Slovākija ar 13 punktiem izcīnīja trešo vietu, Lietuva ar 11 punktiem palika ceturtā, Latvijai tika pie astoņiem punktiem, kas deva piekto vietu, bet sestajā pozīcijā ar diviem punktiem ciklu noslēdza Lihtenšteina.

FIFA pasaules rangā šobrīd ieņem 115. vietu, bet Slovākija atrodas 60.pozīcijā.

TVNET jau ziņoja, ka iepriekšējo spēli Latvijas izlase aizvadīja piektdien, kad izbraukumā ar rezultātu 0:2 zaudēja Lietuvai.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu