Rīgas «Dinamo» atspēlējas un pagarinājumā uzveic «Metallurg» (81)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta svētdienas mačā izcīnīja Rīgas «Dinamo» komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 3:2 pagarinājumā uzveica Magņitogorskas «Metallurg» vienību.

Spēles pirmās minūtes aizritēja notikumiem bagātā cīņā, kuru gaitā «Dinamo» hokejisti neizmantoja viena vīra pārsvaru laukumā, kā arī bija ļoti tuvu zaudētiem vārtiem, tomēr izgājienā precīzi darbojās Sedlāčeks. Pēc tam cīņa galvenokārt noritēja laukuma vidējā zonā, tomēr septītajā minūtē mājinieki tika pie vēl vienas iespējas spēlēt vairākumā.

«Dinamo» hokejisti pretinieku vārtsargam Vasīlijam Košečkinam sagādāja lielu darba apjomu, tomēr izcelties neprata. Tā vietā trešdaļās vidū noraidīts tika Roberts Bukarts, bet mazākuma laikā vēlreiz savu komandu glāba Sedlāčeks. Atgriežoties laukumā no noraidīto soliņa, Bukarts devās izgājienā pret Košečkinu, tomēr apspēlēt vārtsargu nespēja.

Pēc šiem notikumiem iniciatīva pārgāja viesu komandas pusē, kas četras minūtes pirms trešdaļas beigām tika pie vēl vienas vairākuma iespējas. Noraidīts tika Gunārs Skvorcovs, bet mazākuma laikā reizi «Dinamo» vienību no nokļūšanas zaudētājos glāba vārtu stabs. Sešas sekundes pirms Skvorcova noraidījuma beigām divu minūšu sodu saņēma arī Kails Vilsons, kas galu galā noveda pie zaudētiem vārtiem - pēc atkārtotiem mēģinājumiem izcēlās Mozjakins. Uzbrucējs vārtus guva 40 sekundes pirms trešdaļas beigām.

Otrās trešdaļās pirmā puse aizritēja ar ievērojamu «Dinamo» komandas pārsvaru, tomēr daudzās vārtu gūšanas iespējas netika izmantotas. Īpaši labas izdevības izcelties bija Vitālijam Pavlovam, Kristapam Sotniekam, Gintam Meijam, Andrim Džeriņam un Marcelam Hosam. Tāpat vairākas reizes mājinieki ar savu aktīvo spēles stilu bija tuvu nopelnītam vairākumam.

Līdzīgs izkārtojums laukumā valdīja arī trešdaļas otrajā pusē, bet deviņas minūtes pirms tās beigām viesus no vārtu zaudējuma pēc Meijas metiena glāba stabiņš. Drīz vien pats Meija nopelnīja mājiniekiem vairākumu, tomēr tajā atkal savu uzdevumu augstumos bija Košečkins. Labi metieni padevās Hosam, Krišjānim Rēdliham un Džeriņam, kurš uzreiz pēc vairākuma beigām notika noraidīts par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju. Ripa turpmāko pusotru minūti nemitīgi atradās «Dinamo» aizsardzības zonā, un pēc ilgstošas saspēles 2:0 «Metallurg» labā panāca Zaripovs.

Trīs ar pusi minūtes pirms trešdaļas beigām viesi tika sodīti par skaitliskā sastāva pārkāpumu, tomēr vairākumā laukuma saimnieki darbojās nesekmīgi. Uzreiz pēc tam viens pret vienu izrāvās viesu spēlētājs, tomēr pēdējā brīdi viņa nūju meistarīgi no ledus pacēla Hosa, liedzot izdarīt metienu pa vārtiem. Pēdējās sekundēs vienus vārtus «Dinamo» komandai varēja atgūt Bukarts un Georgijs Pujacs, tomēr atkal teicams «Mettalurg» vārtos bija Košečkins.

Trešās trešdaļas pirmajās minūtēs «Dinamo» komanda pēc sāncenšu misēkļa ar ripas izraidīšanu no zonas tika pie kārtējā vairākuma un šoreiz prata to izmantot, kad Hosas mesto ripu vārtos acīgi pārvirzīja Ozoliņš. Arī pēc gūtajiem vārtiem Rīgas kluba pārstāvji turpināja ļoti aktīvi uzbrukt un radīja vienu bīstamu epizodi pie pretinieku vārtiem pēc otras. Pilnībā izmainījuši uzbrucēju virknējumus, mājinieki savu panāca trešdaļas 12.minūtē, kad Hosas acīgo piespēli izmantoja Sotnieks.

Pēc rezultāta izlīdzināšanas abu komandu spēlētāji iesaistījās vairākos asumos, bet turpinājumā laukumā valdīja kļūdām bagāta spēle. Tādējādi atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti.

Pagarinājumā ripu vairāk turpināja kontrolēt Rīgas «Dinamo» hokejisti, kas prata tikt pie emocionālas uzvaras, kad trešajā minūtē pēc vārtu apslidošanas izcēlās Pavlovs.

Pirms šī mača «Dinamo» uzbrucējs Artūrs Kuzmenkovs un aizsargs Edgars Siksna tika nosūtīti palīgos Latvijas klubam «Rīga» Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) spēlē. Savukārt cīņai nav pieteikti uzbrucēji Miks Indrašis un Aleksandrs Ņiživijs, kamēr vieta sastāvā atradusies uzbrucējiem Jurim Upītim un Krišam Lipsbergam.

Rīgas «Dinamo» - Maģnitogorskas «Metallurg» 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 1:0).

Vārtu guvēji: 1:0 Sergejs Mozjakins (Zaripovs) (19:20, vair.), 2:0 Danis Zaripovs (Mozjakins) (35:24, vair.), 2:1 Marsels Hosa (43:00, vair.), 2:2 Kristaps Sotnieks (Hosa, Vilsons), 3:2 Vitālijs Pavlovs (Bukarts, 62:54).

Metieni: 40 - 23

Soda minūtes: 8 - 12

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks (Rihards Cimermanis).

Aizsargi: Sandis Ozoliņš - Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs - Mets Robinsons, Kristaps Sotnieks - Krišjānis Rēdlihs, Krišs Lipsbergs.

Uzbrucēji: Vojteks Polāks - Kails Vilsons - Marsels Hosa, Juris Upītis - Pols Šekura - Mārtiņš Cipulis, Gints Meija - Andris Džeriņš - Roberts Bukarts, Vitālijs Pavlovs - Gunārs Skvorcovs - Andris Siksnis.

Turpinājumā 17. un 21.oktobrī Rīgas «Dinamo» aizvadīs izbraukuma spēles Bratislavā un Prāgā. 23.oktobrī Latvijas vienība savās mājās tiksies ar Maskavas CSKA, bet pēc tam atkal uzsāks četru spēļu izbraukumu.

No Rīgas «Dinamo» hokejistiem pašlaik traumas dēļ joprojām nevar spēlēt uzbrucējs Marcels Haščāks. Tāpat, visticamāk, līdz sezonas beigām no sastāva izkritis aizsargs Oskars Cibuļskis.

Rīgas «Dinamo» ar izcīnītiem 29 punktiem 16 spēlēs ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma ceturto vietu.

Komentāri (81)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu