Notiks ''Raimonda Bergmaņa kauss'' spēkavīriem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

19. novembrī "Arēnā Rīga" pulcēsies pasaules stiprākie vīri, kuri piedalīsies Latvijas titulētākā dižvīra Raimonda Bergmaņa Spēkavīru čempionu līgas Latvijas posmā, cīnoties par Raimonda Bergmaņa kausu.

''Pirms 15 gadiem sāku piedalīties spēkavīru sacensībās, bet aptuveni pirms gadiem astoņiem radās ideja sarīkot pirmās lielās sacensības Rīgā. 2004.gadā mans sapnis piepildījās un Mežaparkā notika viens no lielākajiem turnīriem Pasaules spēkavīru sporta vēsturē. Tagad es vēlētos sarīkot regulāru spēka festivālu, kas ik gadu notiktu mūsu galvaspilsētā un pulcētu dažādus spēka sporta pārstāvjus. Šogad sākam ar spēkavīru sacensībām, jau nākamgad ceram piepulcēt vēl kādus, lai varbūt nākotnē noorganizētu ko līdzīgu Arnolda Švarcenegera ikgadējam sporta festivālam Kolumbusā, Ohaio štatā,'' par iecerēm pastāstīja Raimonds Bergmanis, kas ir viens no organizatoriem.

Sezonas noslēgumā, kad atlēti jau vairāk sāk domāt par atpūtu, uz Rīgu pošas pēdējos desmit gadus pasaulē dominējošais lietuvietis Židrūns Savicks, šīgada pasaules ceturtais spēcīgākais vīrs irānis Lorenss Šalei, pašlaik spēcīgākais kanādietis Žans Fransuā Karons, Spēkavīru čempionu līgas līderis serbs Ervins Katona, beļģu milzis Džimijs Laureijs un spēcīgākais dienvidu puslodes vīrs austrālietis Variks Brants.

Būs arī igaunis Rauno Heinla un ukrainis Konstantīns Iļjins. Visi šie atlēti pēdējos gados ir piedalījušies arī The World’s Strongest Man sacensībās. Savus spēkus Rīgas skatītājiem un sabraukušajiem ārzemju atlētiem parādīs gan pēdējo gadu titulētākais latviešu spēkavīrs Agris Kazeļņiks, gan daudzas godalgas sakrājušais Mareks Leitis, gan šīssezonas visprogresējošākais atlēts Didzis Zariņš.

Dažādu traumu dēļ nevarēs piedalīties abi šāgada Latvijas stiprākā vīra fināla pirmo divu vietu ieguvēji Artis Plivda un Dainis Zāģeris, bet viņi noteikti būs arēnā, lai atbalstītu savējos.

Skatītāju labsajūtu nodrošinās un par muzikālo noformējumu rūpēsies latviešu folkgrupa "Auļi", kas visa šova garumā priecēs ar savām kompozīcijām.

Vingrinājumi būs smagi un liks aizrauties elpai par cilvēka neierobežotajām iespējām celt, nest, stumt neskaitāmas tonnas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu