Irbe nesaskaņu dēļ pamet Latvijas hokeja izlases trenera amatu (94)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Atlūgumu ceturtdien iesniedzis Latvijas hokeja nacionālās valstsvienības galvenā trenera palīgs, leģendārais vārtsargs Artūrs Irbe, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Savukārt portāls «Sportacentrs.com» ziņo, ka 46 gadus vecais speciālists šādu lēmumu pieņēmis tādēļ, ka Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans norādījis uz Irbes neatbilstību Latvijas izlases trenera amatam.

Irbe savā atlūgumā atklāja, ka Lipmans kā LHF prezidents vairākus mēnešus nav pildījis līguma saistības. Latviešu treneris par savu atlūgumu informēja arī izlases galveno treneri Tedu Nolanu.

Neskatoties uz šo iesniegumu, Irbe arī turpmāk apsolījis neliegt padomu un zināšanas Latvijas hokejistiem.

TVNET sazinājās ar LHF preses sekretāri Māri Gorbunovu, kurš atklāja, ka Irbe oficiālu dokumentu nav iesniedzis, bet gan iesniegumu, kurā viņš izklāsta savas pretenzijas pret federāciju.

LHF prezidents tuvākajā laikā tikšoties ar Irbi un pārrunas radušās nesaskaņas.

Latvijas hokeja leģenda par izlases galvenā trenera Nolana palīgu oficiāli kļuva 2013.gada 6.aprīlī.

Irbe savas hokejista karjeras laikā 13 sezonas aizvadīja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), 2002.gadā kopā ar Karolīnas «Hurricanes» aizkļūstot līdz Stenlija kausa izcīņas finālsērijai.

Latvijas izlases sastāvā Irbe aizvadījis 64 spēles un piedalījies deviņos pasaules čempionātos, kā arī divos olimpisko spēļu turnīros. 1989. un 1990. gadā Irbe piedalījās pasaules čempionātā PSRS izlases sastāvā.

2010. gadā Irbe tika uzņemts Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē.

Komentāri (94)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu