Trekists Ķiksis izcīna pasaules veterānu čempiona titulu arī sprintā (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdienas vakarā lielu panākumu sasniedzis Latvijas treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis, kurš izcīnījis zelta medaļu pasaules veterānu čempionātā riteņbraukšanā trekā sprinta distancē V40 -44 grupā. Jau vēstījām, ka Ķiksis pirmdien triumfēja arī individuālajā braucienā.

Lielisku atgriešanos velotrekā šosezon piedzīvo viens no visu laiku izcilākajiem Latvijas trekistiem Ainārs Ķiksis, kurš augustā kļuva par Eiropas veterānu čempionu un vicečempionu V40 – 44 grupā, bet šobrīd savu veiksmīgo sniegumu turpina demonstrēt arī pasaules čempionātā.

Nedēļas sākumā Ainārs uzrādīja absolūti ātrāko rezultātu individuālajā braucienā, bet vakar sekmīgi iesāka arī savu kroņa disciplīnu – sprintu. Ainārs uzrādīja ātrāko rezultātu kvalifikācijā, bet tad pamazām pārspēja savus konkurentus izslēgšanas braucienos.

Trešdien pusfinālā valmierietim stājās Lielbritānijas pārstāvis Džons Maklelands. Finālists tika noteikts cīņā līdz divām uzvarām. Pirmajā uzvarēja «X Sports Cycling team» kluba braucējs Ķiksis, kurš uzrādīja rezultātu 13, 9 sekundes. Arī otrajā braucienā, kas gan bija krietni lēnāks, Ainārs demonstrēja, ka ir pārāks pār mājinieku Maklelandu, un nopelnīja iespēju cīnīties par otro zelta medaļu.

Finālā latvietim pretim stājās austrālietis Gevins Vaits. Arī šajā duelī uzvarētājs tika noskaidrots cīņā līdz divām uzvarām. Pirmajā braucienā Ķiksis izcīnīja uzvaru spraigā cīņā, uzrādot rezultātu 11,7 sekundes. Vēl ātrāks bijušajam pasaules junioru čempionam bija otrais brauciens, kurā arī viņš pārspēja savu konkurentu un kļuva par pasaules čempionu. Šī bija jau otrā zelta medaļa Aināra kontā, kas vērtējams kā izcils sasniegums.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu