ASV boksa varasvīri nikni par leģendārā Taisona aktivitātēm (7)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV Boksa federācijas prezidents Čārlzs Batlers paudis sašutumu par leģendārā Maika Taisona nesenajām aktivitātēm bokseru aģenta arodā, kas valstij maksājis savas spožākās amatieru cerības zaudēšanu.

Bijušais pasaules čempions smagsvariem Taisons, kurš tagad nodarbojas ar profesionālo cīņu organizēšanu, nesen noslēdzis līgumu ar 18 gadus veco talantu Eriksonu Lubinu. Viņš tika uzskatīts par vienu no savas valsts daudzsološākajiem amatieru bokseriem un milzīgu cerību nākamajās olimpiskajās spēlēs, tomēr pēc profesionāla līguma noslēgšanas Lubinam tagad būs liegts piedalīties Olimpiādē.

Batlers pēc notikušā vērsies pie Taisona ar vēstuli, kurā lūdz izbeigt jauno talantu pārvilināšanu profesionāļu rindās.

«Jūs sportistiem piedāvājat grašus, salīdzinot ar to, ko viņi varēs nopelnīt kā olimpisko spēļu dalībnieki vai pat olimpiskās izlases kandidāti,» atklātā vēstulē raksta Batlers. «Tāpat Jūs graujat nākamo ASV olimpisko komandu jau tās saknēs.»

ASV Boksa federācija sola cīņu par attiecīga likuma ieviešanu, kas liegtu aģentiem noslēgt profesionālos līgumu ar olimpiskās izlases kandidātiem.

ASV bokseri pie olimpiskā zelta pēdējo reizi tika 2004.gadā, bet iepriekšējās divās Olimpiādēs šīs valsts sportisti izcīnījuši tikai vienu bronzas medaļu.

Jāizceļ, ka Lubinam tika piedāvāta pastāvīga vieta Kolorado bāzētajā ASV olimpiskās boksa izlases treniņu centrā, kurā par nodarbībām un dzīvošanu viņam nekas nebūtu jāmaksā. Pēc profesionālā līguma noslēgšanas dzīvošana un treniņu izmaksas sportistam būs jāsedz no paša cīņu ienākumiem.

Pats Taisons savulaik 20 gadu vecumā kļuva par jaunāko smagsvaru pasaules čempionu.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu