Arī Toyota Lemānā brauks ar hibrīdauto

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toyota

Japāņu auto ražotāja izplatītā informācija liecina, ka jau 2012.gadā tas izies uz starta leģendārajās Lemānas 24 stundu izturības sacensībās ar jaunu hibrīdauto.

Ķelnē bāzētais Toyota Motorsport GmbH ir iecerējis nākamgad piedalīties vairākos izturības braucienos, tostarp arī ik vasaru Francijā notiekošajās Lemānas sacensībās. Pretī konkurentiem, kuru vidū būs šā gada sacensību uzvarētāju Audi dīzeļprototips un Peugeot izstrādātais 908 HYbrid4 (skat. resursus), Toyota liks pilnīgi jaunu LMP1 klases sporta mašīnu ar benzīna hibrīddzinēju.

Automobiļa specifikācijas vēl netiek atklātas, taču ir zināms, ka tas bolīds tiks atklāts šā gada nogalē un jau drīz pēc tam sāksies aktīvi praktiskie testi dažādās sacīkšu trasēs.

"Mēs Lemānā nebrauksim pirmo reizi, taču hibrīddzinēja izmantošana ir jauns izaicinājums. Izmantojot savas hibrīdtehnoloģijas, mēs vēlamies sākt jaunu nodaļu FIA un izturības braucienu vēstures grāmatā. Papildus tam mēs vēlamies caur autosportu gūt papildu zināšanas, ko izmantot sērijveida automobiļu ražošanā," saka Toyota Motorsport GmbH vadītājs Tadaši Jamašina.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu