Peugeot hibrīds Lemānai izbrauc trasē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot

Peugeot motoru sporta nodaļa veikusi pirmos sava jaunā Lemānas LMP1 klases sacīkšu auto testus - ar hibrīddzinēju apgādātais 908 HYbrid4 pirmos 300 testu kilometrus aizvadījis Eštorilas trasē Portugālē.

Kā norāda Peugeot Sport tehniskais direktors Bruno Famins, trīs komandas braucēji - Stefans Sarazēns, Aleksandrs Vurcs un Nikolā Minasians - paveikuši labu darbu un palīdzējuši jau veikt pirmās izmaiņas auto regulējumos.

"Mūsu mērķis nebija veikt maksimāli daudz testu kilometru, bet gan pārliecināties, ka visas sistēmas strādā tā, kā paredzēts. Hibrīdsistēma strādāja kā gaidīts, un tas ir ļoti apmierinoši. Tai pašā laikā mēs jau veicām pirmās izmaiņas auto pamata regulējumos," norāda Famins.

Foto: Peugeot

Testos iesaistītie Peugeot Sport nodaļas sportisti norāda, ka auto ir daudzsološs un hibrīdsistēmas papildu jauda uzreiz ir jūtama. Tiesa gan, nāksies vēl krietni pastrādāt, lai papildu zirgspēkus iemācītos sabalansēti izmantot un tas pozitīvi atainotos rezultātos.

Var atzīmēt, ka sacīkšu hibrīdauto izstrāde ilgst jau trīs gadus. 908 HDi FAP hibrīdversijas pirmais prototips tika prezentēts Silverstonas trasē 2008. gadā. Kopš tā laika daudz resursu veltīts motora, pārnesumkārbas un transmisijas pārbaudēm uz jaudas stenda, un tikai tagad komanda tuvojas pirmajiem izturības testiem reālos apstākļos.

Var atzīmēt, ka hibrīds ir ne tikai Peugeot Sport arsenālā - hibrīdmodeļus var iegādāties arī Peugeot salonos. Pirmais šāda tipa franču markas piedāvājumā ir 3008 HYbrid4, bet tam sekos arī citi modeļi, tostarp Frankfurtes auto šovā prezentētais 508 RXH.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu