Ķiksis kļūst par pasaules meistaru čempionu trekā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lielisku panākumu sasniedzis Latvijas treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis, kurš kļuvis par pasaules meistaru čempionu riteņbraukšanā trekā M40-44 grupā braucienā ar atsevišķu startu. Šajā sezonā valmierietis triumfēja arī Eiropas čempionātā.

Pasaules meistaru čempionāts trekā dažādās vecuma grupās šogad no 6. līdz 12. oktobrim norisinās Lielbritānijas pilsētā Mančestrā. Vairāki simti dalībnieku no 28 valstīm cīnīsies par pasaules čempionu tituliem astoņās dažādās disciplīnās.

Sacensību pirmajā dienā uz starta izgāja arī titulētais Latvijas trekists Ainārs Ķiksis, kurš startēja trīs apļu (750 metru) individuālajā braucienā M40-44 vecuma grupā. Jāpiebilst, ka vasarā Ķiksis jau kļuva par Eiropas meistaru čempionu un izcīnīja arī otro vietu.

Pasaules čempionātam viņš gatavojās Maskavas velotrekā, kur tika ielikts labs pamats, lai sasniegtu arī labu rezultātu pasaules čempionātā.

Ķiksis 750 metru garo distanci Mančestras trekā veica labā tempā un uzrādīja rezultātu 48,9 sekundes. Jāpiebilst, ka valmierieša vidējais ātrums distancē bija 55,1 kilometrs stundā.

Nevienam citam no konkurentiem pārspēt bijušo Eiropas pieaugušo un pasaules junioru čempionu tā arī neizdevās, tādējādi Ķiksis izcīnīja pirmo zelta medaļu pasaules čempionātā. Otrais bija brits Niels Poters, kurš no mūsu sportista atpalika par 0,7 sekundēm. Tikmēr bronzas medaļu ieguva Allens Vugrinčičs no ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu