Ievērojamākās filmas par sporta tēmu (28)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vairāki ārzemju izdevumi laiku pa laikam apkopo visu laiku ievērojamākās filmas par sporta tēmu. Labāko šajā kategorijā iespējams noteikt pēc kinomīļotāju intereses, reitingiem. Bet, kā zināms, gaumes ir visdažādākās un pilnīgi kādu strikti uzskatīt par vislabāko vai vissliktāko nav iespējams. Subjektīvi jā. Par savu iecienītāko filmu, kas .. uzrakstiet komentāru sadaļā. Jūsu uzmanībai 10 filmas sporta kontekstā!

 
Foto: Publicitātes

Moneyball

Filma ir balstīta uz patiesiem notikumiem un stāsta par Billiju Bīnu, (Breds Pits), kurš metis pie malas beisbola spēlēšanu, lai kļūtu par Oklendas Athletics komandas menedžeri. 2002.gada sezona sākas bezcerīgi – ir zaudēti labākie spēlētāji, kam komandas budžets neļauj samaksāt honorārus. Tad Billijs pieņem darbā ekonomistu Pīteru, kas komandas formēšanai izmanto matemātiskas formulas un ar statistikas palīdzību meklē un atrod tirgū visnenovērtētākos sportistus - nevienam nevajadzīgus spēlētājus par ļoti zemu cenu. Šī taktika liek smīnēt konkurentiem, tā neapmierina ne treneri, ne komandas vadību, tomēr gan Billijs, gan viņa asistents tai kvēli tic.

Gads: 2011

Ilgums: 133 minūtes

Lomās: Brad Pitt, Robin Wright and Jonah Hill

 
Foto: Publicitātes

Friday Night Lights

Odesa ir maza un nabadzīga pilsētiņa Teksasas štatā. Tās iedzīvotāji sadalījušies divās nometnēs: baltie un melnie. Ir tikai viena lieta, kas piešķir viņu dzīvei jēgu – piektdienas vakars, kad laukumā iziet vietējā vidusskolas futbola komanda «Permian Panthers». Taču visas pilsētiņas cerības tiek satriektas pīšļos jau sezonas pirmajā spēlē.

Vadošais spēlētājs Bobijs gūst traumu, kas pārvelk svītru karjerai. Visi ir satriekti – gan pilsētnieki, gan komanda. Taču treneris uzskata, ka padoties drīkst tikai tad, ja vari paskatīties acīs draugam un teikt, ka esi izdarījis visu, lai viņu nepieviltu. Šī pārliecība kļūst par komandas mērķi un motivāciju atgriezties, lai spēlētu uz pilnu jaudu, jo otras tādas iespējas dzīvē vairs nebūs

Gads: 2004

Ilgums: 118 minūtes

Lomās: Billy Bob Thornton, Derek Luke, Garrett Hedlund, Jay Hernandez, Lee Jackson, Lee Thompson Young, Lucas Black, Tim McGraw

 
Foto: Publicitātes

Million Dollar Baby

Frenkijs Dans savas dzīves laikā ir trenējis un mācījis vairākus satriecošus bokserus. Vissvarīgākā mācība, kuru viņš ir pasniedzis saviem bokseriem: galvenais, vienmēr aizsargājieties. Frenkija vienīgā dzīves jēga ir trenera darbs boksa treniņu zālē, kuru viņš vada kopā ar bijušo bokseri Ediju Daprisu. Kādu dienu pie viņa atnāk 31 gadus jaunā Megija Fidžeralde, kas ir pārliecināta par to, ka viņa spēs kļūt par sieviešu boksa zvaigzni. Dans ne visai tam tic, taču tehnikas trūkumu un Megijas ne visai jauno vecumu ar uzviju kompensē viņas apņēmība un uzcītība. Boksā viņa saskata savu dzīves galveno iespēju.

Gads: 2004

Ilgums: 132 minūtes

Lomās: Christina Cox, Clint Eastwood, Hilary Swank, Jay Baruchel, Morgan Freeman

 
Foto: Publicitātes

Remember the Titans

Filma balstīta uz patiesiem notikumiem. Tiek slēgtas divu pārstāvību skolas un tiek izveidota integrētā skola priekš divu rasu pārstāvjiem, T.C. Williams High School, uz valsts pilnvarojuma pamata - integrēt. Par futbola komandas galveno treneri tiek iecelts melnādainais, kas satracina publiku vēl vairāk. Notikumi notiek 1971. gadā, kad augstākā sabiedrība nespēja pieņemt melnādainos savā sabiedrībā, taču integrētā futbola komanda, pārkāpj lepnuma slieksni, lai parādītu pasaulei, ka visi ir vienlīdzīgi.

Gads: 2000

Ilgums: 113 minūtes

Lomās: Craig Kirkwood, Denzel Washington, Donald Faison, Ethan Suplee, Hayden Panettiere, Kate Bosworth, Kip Pardue, Nicole Ari Parker, Ryan Hurst, Will Patton, Wood Harris

 
Foto: Publicitātes

Rocky

Rokijs. Bokseris amatieris, kurš papildus strādā Filadelfijas gaļas fabrikā, kur nopelna nelielu naudu. Kādu dienu Filadelfiju apmeklē boksa smagsvara čempions Apollo Krīds. Viņš vēlas cīnīties ar Rokiju, tādā veidā padarot viņu no «nekā» par «kaut ko». Apollo Krīds, protams, zina, ka cīņa būs viegla un parasta, bet viņš nezin, ka Rokijs šādu iespēju laidīs garām. Filma ieguvusi trīs Oskarus.

Gads: 1976

Ilgums: 119 minūtes

Lomās: Burgess Meredith, Burt Young, Carl Weathers, Joe Frazier, Sylvester Stallone, Talia Shire

 
Foto: Publicitātes

The Express

Filma balstīta uz patiesiem notikumiem par talantīgo amerikāņu futbola spēlētāju Ērniju Deivisu(1939-1963) - pirmo afroamerikāni, kurš izcīnījis balvu gada labākajam spēlētājam futbolā koledžu līgā - Heismana balvu. Nabadzībā uzaugušais Deiviss ar trenera Švarcvaldera palīdzību tiek galā ar šķietami nepārvaramiem šķēršļiem, lai kļūtu par neapturamu Sirakūzas universitātes komandas Orangeman spēlētāju.

Afroamerikāņu pilsoņtiesību kustība Amerikā ir pašā plaukumā, un Deivisam nākas saskarties ar aizspriedumiem gan uz ielas, gan laukuma, arī no paša komandas spēlētāju puses. Ērnijs Deiviss tiek uzskatīts ne tikai par izcilu futbolistu, bet arī afroamerikāņu pilsoņtiesību kustības ikonu, kurš lauzis ne vienu vien sešdesmito gadu beigās ASV valdošo priekšstatu par savas rases cilvēkiem.

Gads: 2008

Ilgums: 130 minūtes

Lomās: Dennis Quaid, Clancy Brown, Rob Brown, Geoff Stults

 
Foto: Publicitātes

Coach Carter

1999. gadā, Kens Kārters, veiksmīgs sporta preču veikala īpašnieks, piekrīt piedāvājumam kļūt par viņa vecās augstskolas basketbola treneri. Skola atrodas nabadzīgā rajonā Ričmondā, Kalifornijā, kur viņš kā sportists kļuva par čempionu.Lai arī kā Kenu izbiedē spēlētāju sliktā attieksme, tik pat cik viņu nomācošais spēles izpildījums, Kārters ķeras klāt, lai mainītu abus.

Viņš nekavējoties uzspiež spēlētājiem stingru režīmu, kas kopā ar cieņas pilnu uzvedību, ģērbšanās standartu un labām atzīmēm ir iekļauts rakstiskā līgumā un ir kā rekvizīti, lai varētu piedalīties. Sākotnējā zēnu pretošanās tiek izkliedēta, līdz ar to Kārtera aizbildniecībā komanda kļūst par neuzvaramu sāncensi čempionātā.Taču drīz vien pašpārliecinātība spēlētājos ņem virsroku un kad Kārters uzzina, ka pārāk daudziem spēlētājiem ir sliktas atzīmes viņš nekavējoties rīkojas.

Gads: 2005

Ilgums: 136 minūtes

Lomās: Antwon Tanner, Ashanti, Debbi Morgan, Ramsey Gbelawoe, Rob Brown, Robert Ri'chard, Samuel L. Jackson

 
Foto: Publicitātes

Rebound: The Legend of Earl 'The Goat' Manigault

Stāsts par basketbolistu, kurš tika uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem spēlētājiem, taču savu talantu viņam liedza īstenot disciplīnas ievērošana. Ērls tika ierauts narkotiku un seksa afērās. Viņš kļuva par vienu no labākajiem strītbola spēlētājiem, tādējādi pelnot naudu.

Gads: 1996

Ilgums: 120 minūtes

Lomās: James Earl Jones

 
Foto: Publicitātes

Brian's Song

Filma balstīta uz patiesiem notikumiem, kurā atspoguļo divu amerikāņu futbolistu draudzību. Viens no komandas biedriem ir slims ar vēzi un viņa dienas ir skaitītas. Stāsts ir par draudzību, rases dažādībām un futbolu.

Gads: 1971

Ilgums: 73 minūtes

Lomās: James Caan, Billy Dee Williams, Jack Warden, Bernie Casey, Shelley Fabares

 
Foto: Publicitātes

Miracle

Patiess stāsts par amerikāņu hokejistu Herbu Brūksu (Herb Brooks), kas savā profesionāļa karjerā nespēja piepildīt sapni - iegūt olimpisko medaļu. Šo sapni viņš nespēja atmest un centās piepildīt, kā treneris vadot ASV valstsvienību 1980. gada olimpiskajās spēlēs. Treneris atteicās no Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem, komandu veidojot no studentiem. Par filmas galveno tēmu izvirzīta cīņa starp diviem nesamierināmiem tā laika pretiniekiem PSRS un ASV.

Gads: 2004

Ilgums: 135 minūtes

Lomās: Billy Schneider, Eddie Cahill, Eric Peter-Kaiser, Kurt Russell, Michael Mantenuto, Nathan West, Noah Emmerich, Patricia Clarkson, Patrick O'Brien Demsey

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu