Iespējams, ilgākā avārija autosportā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Jau esam diezgan daudz rakstījuši par Tuvo Austrumu benzīngalvām. Vieni nodarbojas ar dzīvībai bīstamu driftēšanu uz koplietošanas ceļiem, citi pērk luksusa klases automobiļus un tos rotā ar briljantiem un zeltu, bet citi nodarbojas ar autosportu, kurā tāpat kā citur pasaulē neiztiek bez negadījumiem.

Ja auto uzbrauc kalnā, tad tam kādreiz noteikti būs jābrauc lejā. Daži to veic, stāvot uz riteņiem, bet citi gluži kā akmens Andra Ērgļa dziesmā - ripojot. Tā, piemēram, Saūda Arābijā notiekošajās smilšu kalnā braukšanas sacensībās videomateriālā iemūžināta, iespējams, ilgākā avārija.

Precīzi saskaitīt ripošanas laikā apmestos kūleņus būs grūti, jo video sākums ir aprauts, taču nav šaubu, ka sportistam ātri vien gribējās izkļūt no fizikas likumu un sporta sēdekļa gūsta. Vēl jo vairāk tādēļ, ka šādos brīžos cilvēka prāts spēlē spēlītes un laika ritējumu piebremzē, tā sakot - lai mirkli varētu izbaudīt kārtīgāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu