Vairāk nekā 22 000 Rīgas skolēnu piedalīsies Olimpiskajā dienā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 27. septembrī jau trešo gadu pēc kārtas Rīgā Olimpiskās dienas aktivitātēs piedalīsies 70 galvaspilsētas skolas, aktivitātēs iesaistot vairāk nekā 22 000 skolēnu, kuri piedalīsies gan rīta vingrošanā Daugavas stadionā, gan sportiskās aktivitātēs savās skolās. Olimpiskās dienas atzīmēšana Rīgā ir iekļauta arī Jauniešu mēneša pasākumu plānā, TVNET informēja Izglītības, kultūras un sporta departaments Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Indra Vilde.

Piektdien plkst. 10.00 Daugavas stadionā notiks kopīga rīta vingrošana kopā ar Olimpisko vēstnesi, kā arī Rīgas Sporta gada patronesi Inesi Ļubinsku. Arī VAS «Latvijas dzelzceļš» sadarbībā ar Ielu vingrotājiem Daugavas stadionā sagatavojuši sportiskas aktivitātes, piedāvājot Rīgas skolēniem piedalīties spēka vingrojumos un saņemt nelielas balvas.

Šogad pasākuma devīze Latvijā ir «Esam sportiska ģimene», tādēļ līdz ar skolēniem Olimpiskajā dienā Daugavas stadionā piedalīsies arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna un Star FM «balss» Māris Grigalis.

Olimpiskās dienas gaitā notiks arī stafetes 3.-4. klašu skolēniem, kurās pieteiktas 68 Rīgas skolu komandas. Rīdzinieki piedalīsies arī 5.-7. klašu meiteņu futbola sacensībās, kurām pieteiktas 13 skolu komandas.

Olimpisko dienu organizē Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām, un šogad, pēc LOK informācijas, «Olimpiskā diena 2013» notiks Rīgā, kā arī 83 pašvaldībās. Rīgā Olimpisko dienas aktivitātes organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu