Red Bull komanda radiācijas dēļ Japānā ieradīsies ar savu pārtiku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmās formulas (F-1) šās sezonas spēcīgākā komanda, baidoties no radiācijas, uz šonedēļ plānoto čempionāta 15.posmu Japānā ieradīsies ar savu pārtiku.

Parasti pārtikas produktus, kas ātri bojājas, kā gaļu, augļus un dārzeņus, komandas pērk valstī, kurā risinās sacensības, bet šoreiz "Red Bull" un, domājams, ka arī citas komandas, nolēmušas pārtiku atvest no Eiropas.

Tikmēr "Toro Rosso" komandas pilots Haime Algesvari uzsvēris, ka nebaidās doties uz Japānu.

"Domāju, ka situācija ir ļoti mierīga. Mēs būs ļoti tālu no Fukušimas. Dodos tur bez jebkādām bailēm," Algesvari citēts laikrakstā "Bild am Sonntag".

Sudzuka atrodas aptuveni 500 kilometru attālumā no postošajā zemestrīcē un tās izraisītajā cunami smagi cietušās Fukušimas atomelektrostacijas.

Pagājušajā nedēļā Japānā risinājās Japānas "Grand Prix" izcīņa motošosejā pa apli, tomēr sacensības notika Motegi trasē, kas atrodas tikai 130 kilometru attālumā no Fukušimas.

Pagājušā gada pasaules čempions spānis Horhe Lorenso no "Fiat Yamaha" vienības pagājušajā nedēļā nedēļā izteicās, ka Japānā dušas vietā mazgājās līdzpaņemtajā ūdenī no pudelēm. Savukārt "Repsol Honda" vienības braucējs spānis Danijs Pedrosa atzina, ka izmetis savu apģērbu, lai to neaizvestu līdzi uz Eiropu.

Šovasar vairāki vadošie "MotoGP" piloti bija izteikušies, ka nepiedalīsies sacensībās, tomēr beigās visi izlēma doties uz tām, lai cīnītos par iespējami augstākām vietām kopvērtējumā.

Tāpat pazīstamā beļģu tenisiste Kima Klijstersa jau pavasarī atsauca dalību no Tokijas WTA "Premier" turnīra, kas notika pagājušajā nedēļā, bet vairākas sportistes, kas tomēr sacensībās piedalījās, atzina, ka viņām bijis bail.

Kā ziņots, Japānas ziemeļaustrumu reģionu 11.martā nopostīja zemestrīce ar tai sekojošu milzīgu cunami, kas kopumā laupīja dzīvību 20 000 cilvēku un izraisīja kodolkatastrofu Fukušimas Daiiči atomelektrostacijā (AES).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu