Izraudzīti olimpiskās lāpas nesēji no Latvijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien tika paziņoti olimpiskās lāpas nesēji no Latvijas, par kuriem kļuva sporta skolotājs Aivars Čaklis un Ieva Liepiņa.

Oficiālā Londonas olimpisko spēļu vispasaules partnera "Samsung" rīkotajā Latvijas olimpisko lāpas nesēju atlasē pēc 338 potenciālo lāpas nesēju pieteikumu izskatīšanas žūrija izraudzījās 20 piemērotākos kandidātus, kuri pretendēja tikt nominēti šim atbildīgajam uzdevumam.

Čaklis ir sporta skolotājs Zūru pamatskolā, Ventspils novadā. Visu savu mūžu viņš ir veltījis sportam un darbam ar bērniem. Pats ir aktīvs sportists - jau vairāk nekā 35 gadus skrien un spēlē novusu. Katru gadu cītīgi strādā, lai aizvestu bērnus uz sacensībām ārzemēs, kā arī rīko sporta nometnes un visus pagasta sporta pasākumus.

Savukārt Liepiņa tiek raksturota kā vienmēr sportiska un entuziasma pilna, iedvesmojot citus būt aktīviem. Viņa ar apbrīnojamu gribasspēku spējusi atgūties pēc smagas avārijas un iemācīties no jauna staigāt, lai uzreiz atgrieztos pie iemīļotās sportošanas, skrienot maratonos, vingrojot, slēpojot un iesaistot arī citus.

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis vēl pirms kampaņas uzvarētāju nosaukšanas uzsvēra, ka lāpu nesīs cienīgākie pretendenti. "Lāpas aizdedzināšana ir viens no Olimpiādes emocionālākajiem mirkļiem, bet, tai nodziestot, raud pat čempioni. Ja visi cilvēki būtu tik enerģiski un mērķtiecīgi kā 20 finālisti, mūsu valstī problēmu nebūtu," uzskata Vrubļevskis.

"Tāpat kā sportā, arī olimpiskās lāpas stafetē piedalīsies tikai stiprākie," piebilda divkārtējā olimpiskā čempione un basketbola leģenda Uļjana Semjonova, kura atzina, ka apskauž uzvarētājus.

Pasākuma noslēgumā visi klātesošie kopā ar "Samsung" olimpisko spēļu sūtni Latvijā Inetu Radēviču ar speciāli sagatavotiem baloniem palaida debesīs savus un arī citu atbalstītāju sagatavotos novēlējumus olimpiskās uguns nesējiem un sportistiem, kas piedalīsies Londonas olimpiskajās spēlēs.

Jau ziņots, ka 2012.gadā olimpiskās spēles Londonā notiks jau trešo reizi. Pirmās divas spēles Londonā risinājās 1908.gadā un 1948.gadā vasaras sporta veidos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu