Znaroks: Esmu ļoti apmierināts ar Karsumu (14)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas «Dinamo» hokejistiem nepieciešams iegūt pārliecību par saviem spēkiem un vienības galvenais treneris Artis Ābols cer, ka izrautā uzvara pār Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempioniem tādu dos.

Ceturtdien notikušajā mačā Rīgas «Dinamo» izrāva neizšķirtu sekundi pirms pamatlaika beigām un vēlāk pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0) savā laukumā emocionālā cīņā pieveica iepriekšējo divu sezonu turnīra čempionvienību Maskavas «Dinamo», ko pārstāv latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, bet trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

«Lai spēlētu līdzīgi ar šāda līmeņa komandām, mums ir jātic saviem spēkiem, kā arī jābūt drosmei. Ceru, ka šī izrautā uzvara dos vismaz kādu pārliecību,» teica Ābols.

Šajā mačā Rīgas «Dinamo» komandā debitēja čehu leģionārs Vojtehs Polāks, kurš turklāt realizēja uzvaru nesošo «bullīti». «Viņš trāpīja zem ceļa ruļļa. Bija grūti un vajadzīgs laiks, bet roka viņam nenotrīcēja, lai iemestu pēcspēles metienu. Treniņos redzēju kā viņš izpilda «bullīšus» un nebija pretenziju,» Ābols teica par debitantu.

«Interesanti ielaist sekundi pirms beigām, nedaudz nepaveicās. Pirmoreiz karjerā, ko tādu piedzīvoju,» stāstīja Znaroks.

Runājot par Karsumu, kurš šosezon līdz šim guvis vien vienus vārtus, Znaroks teica, ka ir apmierināts ar viņa sniegumu. «Karsums pilda savas funkcijas, tāpēc esmu ļoti apmierināts ar viņu.»

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas «Dinamo» ar 16 punktiem septiņos mačos joprojām ieņem otro vietu, bet viņiem tikai punktu tagad zaudē trešajā vietā esošie Rīgas «Dinamo» hokejisti.

Šīs mājas spēļu sērijas turpinājumā sestdien Rīgas «Dinamo» sacentīsies ar Aināra Podziņa pārstāvēto Podoļskas «Vitjaz» vienību, bet nākamajā pirmdienā tiksies ar Ņižņijnovgorodas «Torpedo», ko vada cits Latvijas speciālists Pēteris Skudra.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas «Dinamo».

Rīgas «Dinamo» komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu