Blūms: Basketbols atkal iet uz augšu un man prieks par to (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe/Castoria/Ceretti

Latvijas nacionālās basketbola komandas kapteinis Jānis Blūms uzskata, ka izlase Eiropas čempionātā (EČ) sasniedza 90% no iespējamā. Viņš pauda prieku par veiksmīgo basketbola vasaru kopumā, norādot to Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma».

«Ja atskatāmies ko Eiropas čempionātā sasniegusi Latvijas izlase, domāju, ka sasniedzām 90% ko varējām. Ideāls variants būtu, ja būtu iekļuvuši astotniekā,» sacīja vispieredzējušākais valstsvienības basketbolists. «Tikām ārā no grupas, nocīnījāmies labi un Eiropā esam devītajā desmitajā vietā, tā ka šobrīd esam spēruši lielu soli uz priekšu - izlase un viss Latvijas basketbols kopā.»

Viņš pastāstīja, ka komanda pēdējos gados jūtami progresējusi. 2009. gada Eiropas čempionātā Lietuvā mūsu izlase piedzīvoja zaudējumu visās apakšgrupas turnīra mačos.

«Daudzi spēlētāji spēli Spānijas, Itālijas, Krievijas klubos. Tas nav vairs pārsteigums, ka kāds latvietis spēlē šajās līgās. Pašsaprotami. Basketbols atkal iet uz augšu un man par to ir liels prieks,» teica nacionālās komandas kapteinis, pieminot arī U-18 un U-20 panākumus.

Latvijas valstsvienībā bija labs mikroklimats un visi cīnījušies viena kopīga mērķa labad.

Turnīra tabulas noslēgumā Latvijas izlase ieņēma 11. vietu. Trešdien sākas ceturtdaļfināli un turnīra medaļnieki, galīgais vietu sadalījums kļūs zināms 22. septembrī.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu