Montoija atgriezīsies «IndyCar» čempionātā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kādreizējais Pirmās formulas (F-1) pilots kolumbietis Huans Pavlo Montoija atgriezīsies «IndyCar» čempionātā, kur jau savulaik ir startējis.

Kā zināms, augusta vidū sacensību seriāla «Nascar» komanda «Earnhardt-Ganassi» paziņoja, ka pēc šīs sezonas pārtrauks sadarbību ar Montoiju.

Savukārt pirmdien tapa zināms, ka, sākot ar 2014.gadu, kolumbietis pievienosies «IndyCar» komandai «Penske».

Oficiālajā paziņojumā Montoija paudis sajūsmu, ka varēs pievienoties spēcīgajai «Penske» vienībai.

Zīmīgi, ka kolumbietis ir vienīgais braucējs, kurš spējis uzvarēt slavenajās «Indianapolis 500» sacensībās, kā arī triumfēt F-1 Monako «Grand Prix» izcīņā un būt labākais 24 stundu Deitonas sacīkstēs.

Tāpat 1999.gadā Montoija ieguva «IndyCar» CART čempiona titulu, būdams debitants.

Zīmīgi, ka tobrīd Montoija startēja Floida Genasi komandā, kas šobrīd ir viena no «Penske» vienības galvenajām konkurentēm.

«Montoija sevi ir pierādījis kā uzvarētājs visos motorsporta līmeņos,» izteicies «Penske» komandas vadītājs Rodžers Penske. «Viņš ir uzvarējis ļoti daudzās sacīkstēs, turklāt viņam ir lieliska fanu bāze. Ceram, ka viņa veiksmes stāsts turpināsies.»

Kā zināms, Montoija «Nascar» čempionātā startē kopš 2006.gada, taču ar ievērojamiem sasniegumiem nav izcēlies, piedaloties 239 sacīkstēs un tikai 24 reizes finišējot labāko pieciniekā.

Krietni labāk Montoijam veicās F-1 čempionātā, kur sešu sezonu laikā, pārstāvot «Williams» un «Mclaren», viņš izcīnīja septiņas uzvaras, kā arī tika pie 13 uzvarām kvalifikācijas sacensībās.

Savukārt 2002. un 2003.gadā pilots spēja F-1 kopvērtējumā ieņemt trešo vietu, kļūstot par vienu no leģendārā vācieša Mihaela Šūmahera galvenajiem konkurentiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu