Latvijai trīs pretinieces cīņā par 2017.gada PČ hokejā organizēšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts

Cīņā par 2017.gada pasaules hokeja čempionāta organizēšanu Latvijai būs trīs pretinieces, otrdien paziņots Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) 133. kongresā.

(Pievienota 3.-4.rindkopa.)

Līdz ar Latviju uz sacensību organizēšanu pretendē Dānija, Francija un Vācija.

Kā vēsta Krievijas Hokeja federācija, šīs ir tikai pašreizējās kandidātes, bet galīgais kandidātu saraksts tiks apstiprināts 2012.gada maijā kārtējā kongresā Helsinkos.

Līdz ar to noprotams, ka čempionāta rīkotāji tiks nosaukti 2013.gada maijā paredzētajā kongresā Stokholmā.

Dānija šogad pretendēja arī uz 2016.gada pasaules čempionāta rīkošanu, tomēr atsauca savu kandidatūru, un tiesības tika piešķirtas Krievijai.

Latvija uz 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanu oficiāli pieteicās šā gada martā. Valdība apstiprināja LHF pieteikumu tiesībām rīkot čempionātu Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF), kuru parakstīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Valdība ar šo lēmumu arī apliecināja garantijas naudas - divu miljonu Šveices franku (800 000 latu) - iemaksu, kas būs jāveic līdz 2014.gadam, kā arī to, ka tiks nodrošinātas divas sporta halles, kurās noritēs spēles. Garantijas nauda gan pēc tam tiekot atmaksāta.

Vēl marta vidū Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans deva 70 procentu iespējamību čempionāta norisei Rīgā, bet mēnesi vēlāk jau stāstīja, ka nav pārliecināts, vai sacensības jāorganizē.

Latvijā notika 2006.gada pasaules čempionāts.

2012. un 2013. gada pasaules čempionātus kopā organizēs Somija un Zviedrija, 2014.gada pasaules spēcīgāko hokejistu sacensības risināsies Baltkrievijā, bet 2015.gadā - Čehijā.

Sākot ar nākamo gadu, pasaules čempionātā būs jauna izspēles kārtība. Visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, tiks izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Savukārt komandām, kas savās apakšgrupās ieņems 5.-7. vietu, pasaules čempionāts būs noslēdzies, un tās saglabās vietu augstākajā divīzijā.

Līdz ar to pasaules čempionāta augstākajā divīzijā kopējais spēļu skaits tiks palielināts līdz 64 mačiem līdzšinējo 56 vietā.

Nākamo divu gadu pasaules čempionātā apakšgrupu spēles tiks aizvadītas Helsinkos un Stokholmā. Tāpat šajās pilsētās notiks arī katras grupas ceturtdaļfinālu mači, kas nozīmē, ka komandām nevajadzēs pārbraukt uz citu valsti, lai aizvadītu ceturtdaļfināla maču.

Savukārt pusfināli un spēles par godalgām nākamajā gadā notiks Helsinkos, bet 2013.gadā - Stokholmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu