Olimpieši ar saviem bērniem mācību videoierakstā demonstrē klasisko rīta vingrošanu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai 30.septembra Olimpiskās dienas norises laikā skolēniem popularizētu rīta vingrošanu kā svarīgu ikdienas sastāvdaļu labas pašsajūtas veicināšanai, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbībā ar labi zināmiem un titulētiem olimpiešiem ir izveidojusi un nofilmējusi klasisko rīta vingrošanas mācību materiālu, kas apskatāms LOK oficiālajā mājas lapā olimpiade.lv un skatāms arī interneta vietnē YouTube.

Mācību videoierakstā piedalās olimpiskais čempions Igors Vihrovs ar meitu Elinu, olimpiskā vicečempione modernajā pieccīņā Jeļena Rubļevska ar meitu Ievu, olimpiskais vicečempions airēšanā un LOK viceprezidents Žoržs Tikmers ar dēlu Jāni, Latvijas Olimpiešu kluba prezidents un Olimpisko spēļu dalībnieks svarcelšanā Raimonds Bergmanis ar dēlu Arnoldu, olimpiskais vicečempions kamaniņu sportā Andris Šics, kā arī Olimpisko spēļu dalībnieces Elīna Babkina, Liene Jansone un Ieva Zunda.

''Mēs ļoti vēlamies atjaunot rīta vingrošanu,” informē LOK viceprezidents Žoržs Tikmers. „Tieši vingrošanā mums ir pirmais olimpiskais čempions Igors Vihrovs, tā raisa interesi par sportu, par olimpisko kustību, dod vienotības sajūtu, kuras šodien tik ļoti trūkst.”

„Nepilnas piecas minūtes garais vingrojumu kopums ir vienkāršs, bet efektīvs līdzeklis ikdienas fiziskās formas uzturēšanai. Tas ir izpildāms jebkura vecuma cilvēkiem, pat tiem, kuriem ir kustību un balsta problēmas,” stāsta kompleksa autore, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas Vingrošanas katedras docente Inese Ļubinska. „Rīta vingrošanai ir jāsagādā prieks, un tā nedrīkst radīt nogurumu. Vingrošana nepieciešama visiem, bet īpaši tiem, kas strādā garīgu darbu un kam ir mazkustīgs dzīvesveids.”

Klasiskā rīta vingrošana ir viens no galvenajiem šā gada Olimpiskās dienas norises pamatelementiem, kas ietver pastiepšanos, vingrinājumus kāju muskuļiem, vingrinājumus lokanībai, spēka vingrinājumus roku, vēdera un muguras muskuļiem, kā arī palēcienus.

Latvijas Olimpiskās dienas norise 30.septembrī sāksies pulksten 10:00 ar vienotu radio SWH tiešraidē translētu olimpisko rīta vingrošanu. Turklāt visu septembri LOK sadarbībā ar radio SWH aicina Latvijas iedzīvotājus iesūtīt savus oriģinālos rīta vingrošanas video un saņemt vērtīgas balvas.

Jau ziņots, ka LOK rīkotajā sporta pasākumā „Olimpiskā diena 2011” piedalīsies vairāk nekā 38 000 Latvijas skolēni, kas sportos 48 Olimpiskās dienas norises vietās visā Latvijā.

Olimpiskā diena notiks visos reģionālajos olimpiskajos centros Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Limbažos, Priekuļos, Valmierā, Ventspilī, kā arī Rīgā Daugavas stadionā, Tukuma ledus hallē, Ogres stadionā, Valkas pilsētas stadionā un skolu stadionos Mārupē, Krimuldā, Carnikavā, Rēzeknē, Salaspilī, Aucē, Līvānos un citās vietās.

Olimpiskās dienas pasākumi būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu