«Bufalo» treneris: Girgensons bija mūsu labākais spēlētājs (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Uzslavas pēc Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārbaudes spēles svētdien izpelnījās Bufalo «Sabres» latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons. Latvijas hokejists mačā pret Monreālas «Canadiens» izcēlās ar diviem vārtu guvumiem.

«Es uzskatu, ka viņš (Girgensons) šovakar bija mūsu labākais spēlētājs,» par latvieti izteicās «Sabres» galvenais treneris Rons Rolstons. «Ar savu vārtu guvumu mazākumā, viņš mainīja spēles gaitu.»

Latviešu hokejists laukumā pavadīja 19 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā guva divus vārtus, izdarīja četrus metienus, izpildīja vienu spēka paņēmienu un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

«Ļoti labi, ka visiem spēlētājiem tiek dota vienāda iespēja sevi apliecināt,» pēc mača atzina Girgensons. «Atrodoties grūtās situācijās mēs norūdāmies. Šobrīd mācāmies un gatavojamies regulārajam čempionātam.»

Jāatzīmē, ka mūsu uzbrucējs šobrīd cīnās par vietu sastāvā Bufalo «Sabres» komandā. NHL oficiālās treniņnometnes sākās 11.septembrī. Bez Girgensona šobrīd uz vietu NHL cer arī vārtsargs Kristers Gudļevskis (Tampabejas «Lightning»).

Nākamo pārbaudes spēli «Sabres» aizvadīs otrdien, kad izbraukumā spēkosies ar Kolumbusas «Blue Jackets» komandu.

Aizvadīto sezonu Girgensons pavadīja Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Ročestras «Americans». 61 AHL čempionāta spēlē Girgensons izcēlās ar 17 (6+11) punktiem. Savukārt trijos Kaldera kausa mačos viņš guva trīs vārtus.

Pēc sezonas Girgensons devās palīdzēt Latvijas pieaugušo hokeja izlasei pasaules čempionātā, kur piecās cīņās tika pie viena vārtu guvuma.

Kā zināms, Girgensons ir visaugstāk izvēlētais Latvijas hokejists NHL draftā.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu