Ukraina uzvar Serbiju un sarežģī situāciju EČ apakšgrupā (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pie ļoti negaidītas uzvaras Slovēnijā notiekošā Eiropas čempionāta otrā posma E apakšgrupas otrās kārtas spēlē piektdien tika Ukrainas vīriešu basketbola izlase, kas ar 82:75 (18:21, 23:19, 22:14, 19:21) pārspēja Serbiju un sagādāja pretiniekiem pirmo zaudējumu šajā turnīra posmā.

Ukraina tika pie savas pirmās uzvaras šajā posmā un otrā panākuma divu posmu summā, kas sarežģījis situāciju grupā, kurā par vietu ceturtdaļfinālā cīnās arī Latvija. Jāizceļ, ka iepriekšējo maču ukraiņi aizvadīja tieši pret latviešiem, ciešot sagrāvi ar 34 punktu starpību.

Pirmajā ceturtdaļā neviena no komandām netika pie vērā ņemama pārsvara, bet otrajā ceturtdaļā vadībā lielākoties atradās Ukraina, kas izsēja sešu punktu handikapu un atpūtā devās ar viena punkta pārsvaru. Trešajā ceturtdaļā Ukraina nodemonstrēja teicamu sniegumu, veicot 14:2 izrāvienu un tiekot pie 11 punktu atrāviena. Noslēdzoši spēles nogriezni ukraiņi uzsāka ar deviņu punktu pārsvaru, bet pēdējo desmit minūšu laikā serbi vairs netika tuvāk kā par pieciem punktiem.

Ukrainas izlases labā 21 punktu guva Maksims Korņijenko, bet ar 20 punktiem izcēlās naturalizētais Jūdžins Džeters. Savukārt serbus no zaudējuma neglāba Nemanjas Bjelicas 22 punkti un desmit atlēkušās bumbas.

Pirms tam pirmajā šīs grupas otrās kārtas mačā piektdien Lietuvas izlase ar 86:67 (18:12, 26:9, 25:14, 17:32) sagrāva Beļģijas valstsvienību.

Lietuvas izlase pēc neveiksmīgā mača sākuma pirmo ceturtdaļu spēja noslēgt ar sešu punktu pārsvaru, bet otrajā ceturtdaļā ielaida tikai deviņus punktus, panākot iespaidīgu 23 punktu handikapu. Trešajā ceturtdaļā lietuviešu pārsvars palielinājās jau līdz 35 punktu atzīmei, bet noslēdzošajā ceturtdaļā beļģi spēja rezultātu padarīt nedaudz pieklājīgāku.

Uzvarētāju labā 13 punktus guva Donats Motiejūns, bet pa 12 punktiem iekrāja Mindaugs Kuzminsks un Jons Valančūns, kura kontā arī desmit atlēkušās bumbas.

Citā šīs grupas otrās kārtas spēlē piektdien Latvija tiksies ar kontinenta vicečempioniem Franciju.

Pašlaik šajā grupā pa trim uzvarām ir Serbijai un Lietuvai, Francijas un Ukrainas kontā divi panākumi, Latvija tikusi pie vienas uzvaras, bet Beļģija cīnās bez panākumiem.

Latvijas izlase pēc mača pret Franciju svētdien noslēdzošajā cīņā spēkosies ar Beļģiju. Ja pirms ukraiņu uzvaras pret Serbiju latvieši varēja cerētu uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā pat ar zaudējumiem pret Franciju un Beļģiju, tad tagad iekļūšanai turnīra labāko astoņniekā kā minimums būs nepieciešama uzvara pret Beļģiju.

Otrajam turnīra posmam kvalificējās četru apakšgrupu trīs labākās komandas, bet pārējām izlasēm čempionāts noslēdzās. Komandas uz otro posmu ņem līdzi pirmā posma savstarpējās spēlēs izcīnītos panākumus.

Savukārt četras labākās abu otrā posma apakšgrupu vienības dalību Eiropas čempionātā turpinās ceturtdaļfinālā.

Nākamā gada Pasaules kausam kvalificēsies Eiropas čempionāta labākās sešas vai septiņas komandas, kas atkarīgs no tā, vai šo vienību vidū iekļūs sacensību saimniece Spānija.

Eiropas čempionāts Slovēnijā ilgs līdz 22.septembrim.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu