Dzintara Volgas ceļojošo kausu šogad izcīna Antons Dolgopolovs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dzintara Volgas ceļojošo kausu šogad izcīnīja Antons Dolgopolovs, kurš sīvā cīņā pārspēja pagājušā gada līderi Andreju Pauperu. Trešajā vietā palika pieredzējušais krosa braucējs Jānis Matulēns.

Svētdien, saulei spīdot un skatītājiem gavilējot, gluži kā senajos laikos, uz starta līnijas stājās 18 Volgas, pavēstīja sacensību preses centra pārstāve Ieva Bērziņa. Starp jaunajiem sportistiem bija arī Dzintara Volgas veterāni. Viņu vidū sporta leģenda Valdis Belmers, kurš pierādīja savu sacensību pieredzi, braukšanas prasmi un spēja no nepateicīgās 18. starta pozīcijas izcīnīt pirmajā braucienā piekto un otrajā - septīto vietu. Tādējādi viņš kopvērtējumā ierindojās sestajā pozīcijā, apsteidzot savus ilggadējos Dzintara Volgas cīņu biedrus Eiki Eristi (Igaunija), Aleksandru Stojanu (Krievija) un Aleksandru Sorokinu (Latvija).

Ar šīm slavenībām cīnījās "Radio 101" pārstāvis RU (101.numurs), kurš 18 dalībnieku konkurencē izcīnīja 13.vietu. Viņš uzskata, ka ir pārspējis savu kolēģi Egonu Reiteru, kurš pērn vienpadsmit dalībnieku konkurencē ieguva 9.vietu.

Žiguļu jeb VAZ klasēs (1300 un 1600) šogad uzvaras izcīnīja Rolands Seņavskis, kurš pērn bija otrais, un Gints Bremze. Savukārt formulu klasē uzvaras laurus plūca viesi: Easter klasē - Hartmuts Heidike no Vācijas un Mondial klasē - Jaks Kuls no Igaunijas.

Baltijas jūras kausu izcīnīja un Latvijas ātrākā autošosejas speciālista godu aizstāvēja Uldis Tamaks, aiz sevis atstājot Ati Veismani un Artu Hamalainenu no Somijas.

Eleganti trasē turējās un brīžiem virpuļu paraugdemonstrējumus skatītājiem sniedzas Trabant speciālists Stefens Grosmans no Vācijas. Tieši tādēļ viņš saņēma sacensību sekretariāta speciālo kausu un, protams, izcīnīja arī uzvaru savā klasē. Grosmanam ir liela vēsturisko spēkratu sacensību pieredze. Viņš nupat ir finišējis A1 trasē Austrijā un pēc Dzintara Volgas dosies uz Moncu Itālijā.

Šogad Dzintara Volga notika 30. reizi. Jubilejas sacensībās piedalījās 104 sportisti no sešām valstīm. Atgādinām, ka pērn atjaunotajās Dzintara Volgas sacensībās startēja 69 dalībnieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu